Därför får Samuelsson sparken från Gullringen

Tack och hej. Rasmus Samuelsson får hitta ny klubb. Anfallaren får inte längre vara kvar i Gullringens GoIF. - Det är jättetråkigt och jag ångrar att det blev så här, säger 21-åringen dämpat.

SLUTSPELAT. Rasmus Samuelsson, här i närkamp med Rimforsas Tobias Lundh, får lämna Gullringens GoIF. Foto: Roelof Stroetinga

SLUTSPELAT. Rasmus Samuelsson, här i närkamp med Rimforsas Tobias Lundh, får lämna Gullringens GoIF. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2016-04-06 05:46


Uppgifter till vår tidning gör gällande att klubbens irritation bland annat rör en händelse kring en match för en tid sedan, då ett tänkt inhopp i slutskedet på en match istället resulterade i att anfallaren lämnade planen i förtid och gick in och duschade.

En annan sak som tydligen rört upp starka känslor i klubben är hans inställning när det gäller att hjälpa till att jobba ideellt för föreningen på ett nöjesställe, där Gullringens GoIF har åtaganden. Att han på olika sätt bytt bort sina arbetspass.

- Det har delvis med att göra med jobbet på "Pumpen", säger Rasmus Samuelsson, utan att gå in på några detaljer.

Allt sammantaget gör att det inte blir någon fortsättning för honom i Gullringen, som har sin seriepremiär om bara en och en halv vecka.

Samuelsson har en viss förståelse för att Gullringen nu agerar som de gör:

- Det har varit irriterat en tid. Jag förstår det. Samtidigt är jag ändå lite överraskad. Jag hade gärna velat spela vidare i klubben. Det känns tungt och jobbigt att lämna.

Vad händer för din del nu?
- Det troliga är att jag går tillbaka och spelar i HM IS, men det är inte helt spikat än.

Är det helt uteslutet med en fortsättning i Gullringen?
- Ja, det tror jag. Vi ska träffas på torsdag, men vad jag förstår så är det mest för att prata om i vilken klubb jag ska spela i.

Samuelsson säger vidare att han vill tillbaka och spela på en högre nivå igen än division sex, som allt tyder på att det blir i vår.

Vad tar du för lärdom av det som har inträffat?
- Jag måste försöka vara positiv, ta till mig och lära mig av det. Det var dumt gjort av mig. Jag inser det, säger Rasmus Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om