Unga, hungriga poliser trappar upp jakten på narkotikan

Det knarkas inte mer än tidigare i Vimmerby kommun just nu. Däremot lägger nya, hungriga poliser mer tid och kraft på att förhindra den lokala drogförsäljningen. Den förklaringen ger kommunpolis Håkan Karlsson till varför det nu rapporteras fler narkotikarelaterade brott.

Vimmerby resecentrum/Kommunpolis Håkan Karlsson

Vimmerby resecentrum/Kommunpolis Håkan Karlsson

Foto: Markus Danielsson/Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-06-05 18:00

Statistiskt är narkotikarelaterade brott den typ av kriminalitet som rapporteras allra mest i kommunen just nu. Men Håkan Karlsson menar att användningen av narkotika ligger kvar på ungefär samma nivå som tidigare, trots att antalet beslag ökat.

– Vi har ett gäng med unga, hungriga poliser som har lagt ner väldigt mycket fokus på den här sortens brottslighet. Därför kan det också verka som att den brottsligheten har ökat.

Tidigare i veckan gjorde polisen en insats vid Vimmerby resecentrum. Förutom amfetamin, hasch och narkotikaklassad medicin hittades även knivar på några av de personer som visiterades. Det stärker polisens uttalade teori om att narkotikahandel och vapen hör ihop.

– Narkotikan som hittades var knappast för eget bruk utan vi tror oss ha stoppat en försäljning till andra personer vid det tillslaget.

Han säger också att personer mellan 18-30 år är de vanligast förekommande inom den lokala narkotikabrottsligheten.

– Men häromdagen tog vi faktiskt två personer som var 60 plus. Det är inte jättevanligt.

Vid sidan av den lokala narkotikaspaningen har vimmerbypolisen även fått medverka i utredningsarbete i såväl Kalmar som Stockholm.

Hur ser ni på den arbetsfördelningen?

– Om någon blir ihjälskjuten i Kalmar går det inte att tävla mot det med arbetet här hemma. Alla måste hjälpa till så mycket som möjligt.

Vimmerby resecentrum är intressant i Polisens jakt på narkotika.
Vimmerby resecentrum är intressant i Polisens jakt på narkotika.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!