Därför har långtradaren parkerat vid bensinpumparna

Den här veckan genomför Ellge Cisternteknik sitt besiktningsarbete på cisternen vid St1:s tankstation. Arbetet beräknas pågå veckan ut.

En lastbil med släp har parkerat St1-macken.

En lastbil med släp har parkerat St1-macken.

Foto: Joachim Fredriksson

Vimmerby2023-07-03 19:00

Det är säkert många Vimmerbybor som förundrats över att det sedan i fredags står en lastbil parkerad vid St1:s tankstation vid Norrgårdsvägen i Vimmerby.

Vimmerby Tidning har i ett försök att bringa klarhet i frågan tagit kontakt med St1. 

– Det står en lastbil där eftersom att vi för närvarande utför en besiktning av cisternen på tankstationen. Det är helt enligt lagstadgad rutin, uppger Faisal Ouahid, marknads- och informationsansvarig vid St1. 

De Vimmerbybor som under helgen har haft vägarna förbi tankstationen har också kunnat notera att det på lastbilen står Ellge Cisternteknik AB. Det står också en arbetsbod på platsen. Vimmerby Tidning tog kontakt med Benny Grün som är arbetsledare på Ellge Cisternteknik. 

Vad är anledning till att ni ställt er lastbil vid tankstationen? 

– Då vi utgår ifrån Stockholm brukar vi göra så. Vi har stått där under helgen och tanken är att vi ska påbörja besiktningsarbetet idag (måndag). Det kommer hålla på i veckan och vi beräknar vara klara på fredag, säger Benny Grün. 

Han berättar att de var där första gången redan för några veckor sedan men att de fick lämna platsen eftersom annat arbetet kom i mellan. 

Hur många är det som kommer arbeta med besiktningen? 

– Det är tre stycken. Arbetsboden kommer de använda till att äta i. 

Vad händer om besiktningen inte går igenom? 

– Då blir det körförbud på liknande sätt som när en bil inte klarar besiktningen, säger Benny Grün. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!