Därför töms inte sommartorget i Vimmerby

Årets variant av Sommartorget blir kvar längre än planerat. Anledningen är att näringsidkare ska kunna nyttja sina uteserveringar lite längre i coronatider.

Årets variant av Sommartorget kommer bli kvar månaden ut så att uteserveringarna kan fortsätta nyttjas för minskad trängsel.

Årets variant av Sommartorget kommer bli kvar månaden ut så att uteserveringarna kan fortsätta nyttjas för minskad trängsel.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-09-08 21:30

Turerna kring Sommartorget i Vimmerby var många i år. I april kom först besked om att det inte skulle bli något Sommartorg alls. Ett par veckor senare kom ett nytt beslut från Vimmerby kommun som innebar att torget stängdes av för trafik och att en mindre omfattande version kom till. 

– Det var ett önskemål som under tidig sommar kom ifrån Utvecklingsavdelningen efter samverkan i Vimmerby Tillsammans, då det stod klart att det inte gick att arrangera Sommartorget enligt tidigare års modell, säger Tommy Dahlgren som är Gatuchef på Vimmerby kommun.

Enligt det beslutet skulle uteserveringarna på torget få ha öppet mellan 29:e april och 14:e september. Nu har den perioden förlängts.

– Vi har förlängt möjligheten för uteserveringarna att ha servering i år till och med den siste september, med anledning av Covid-19 och dess restriktioner.

Det innebär att trafiken kommer vara tillfälligt avstängd från parkeringarna på torget en tid till.

– Aktörerna har aviserat och sökt tillstånd för att hålla öppet fortsatt. Kommunen kommer successivt avetablera den växtlighet som arrangerats beroende på väder.

Jan-Erik Johansson som driver Bakfickan gläds åt beskedet.

– Det är jättebra. Så länge det är skapligt väder kan våra kunder sprida ut sig och slippa trängsel, säger Jan-Erik Johansson som är förhållandevis nöjd med sommaren som gått.

– Det har varit så där mot en normal sommar, men ändå mycket bättre än vad jag befarade på förhand.

Bakfickan kan hålla sin uteservering på torget öppen månaden ut.
Bakfickan kan hålla sin uteservering på torget öppen månaden ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!