– Det kommer att ta flera månader. Vi har drabbats av en vattenskada i källaren och än vet vi inte hur omfattande skadan är i golvet till restaurangen, säger Simon Sauma.
Upptäckten gjordes för en tid sedan när golvmattan både i själva cafe– och restaurangdelen och i köket började jäsa upp.
Efter flera kontroller upptäcktes orsaken till både bubblorna i golvet och till lukten som började märkas av i restaurangen.
– Det var en läckande vattenledning långt in i en trång källare rakt under oss. Vi vet inte hur länge det har läckt, säger Simon Sauma.
Nu tvingas han stänga och på måndag kommer hantverkarna för att bryta upp golvet och till att börja med se hur omfattande vattenskadan är.
– Det avgör hur många månader vi tvingas ha stängt, jag hoppas det räcker med tre månader, säger han.
Han har stöd av fastighetsägaren och försäkringen täcker en del. Samtidigt kommer stängningen som smäll nummer två för Simon Sauma.
– Den första var corona som tog större delar av sommaren ifrån oss och nu mister vi perioden från och med december och över helgdagarna i januari som alltid är bra för oss, så vi tappar mycket pengar som försäkringen inte täcker, säger han.
Vad innebär det för verksamheten?
– Vi ger inte upp. Jag är envis och tålig, så vi kommer att passa på att bygga om och fräscha upp när det ändå är stängt på för att åtgärda vattenskadan. Det blir en ny disk och en allmänrenovering av lokalen innan vi öppnar igen.