Datumet: Då öppnar nya Vimmerbyrestaurangen

Nu finns det ett öppningsdatum för nya restaurang Brygghuset i Vimmerby. Fredagen den 28 april slås portarna upp.

Nu närmar sig öpppningsdatumet för nya Brygghuset. Köksmästaren Albin Rydquist och restaurang- och pubchefen Nina Eklund är taggade.

Nu närmar sig öpppningsdatumet för nya Brygghuset. Köksmästaren Albin Rydquist och restaurang- och pubchefen Nina Eklund är taggade.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-04-18 19:00

Köksmästaren Albin Rydquist och restaurang- och pubchefen Nina Eklund är förväntansfulla inför öppningsdagen som nu alltså bara är några dagar bort.

– Äntligen, det kommer bli jättebra! Men det är lite blandade känslor eftersom det är mycket jobb kvar, säger Nina Eklund med ett skratt.

– Ja, man vill såklart komma in i det här ekorrhjulet som ska börja snurra. Samtidigt är det en press nu när vi har ett datum, fortsätter Albin Rydquist.

Den helt nybyggda restaurangen öppnar upp för allmänheten på fredagskvällen. Samtidigt stängs de nuvarande restaurangdelarna, men de kommer användas för bokade sällskap och vid behov av extra plats. 

– Bokningen till nya restaurangen är redan öppen och det har faktiskt börjat strömma in bokningar från folk som säkert bara vill prova, vilket är jätteroligt, säger Nina Eklund.

Sista veckan innan öppning kommer att bli intensiv. Själva byggarbetet är klart i lokalen men en hel del förberedelser återstår. Lampor, växter, textilier och annat piff ska på plats, baren ska fyllas med glas och porslin.

Vad hoppas ni att gästerna ska känna och tycka när de kommer hit?

– Att de ska känna wow, det är här vi vill vara! Det är en helt annan känsla här jämfört med de gamla lokalerna, här är mer modernt, öppet och ljust, det lever på ett annat sätt, säger Nina Eklund.

I den nya restaurangen finns plats för mellan 90 och 100 gäster. 

Vad kan ni avslöja om menyn?

– Framför allt är det en meny där det både finns igenkänningsfaktor och trygghet och ett utbud av lite nya och spännande grejer som gör att man har möjlighet att upptäcka något nytt. Vi får känna av lite längs resans gång vad som fungerar bäst hos gästerna. Eftersom vi är en restaurang med anslutning till Åbro Bryggeri vill vi också gärna vända oss till den rena dryckesgästen. Därför har vi valt att satsa på lättare tilltugg och vi har en väldigt fin snacksmeny, säger Albin Rydquist.

Tanken var att restaurangen skulle ha öppnat redan i slutet av mars. Men förseningar av leveranser och ett omfattande dataintrång under förra veckan har gjort att öppningsdatumet har fått skjutas fram. Men nu handlar det alltså bara om en dryg vecka till premiären för nya Brygghuset. 

– Det blev lite försenat, men så är det tyvärr nästan alltid när det handlar om byggnationer. Dataintrånget sinkade förstås det hela ytterligare, säger Nina Eklund. 

"Vi hoppas att gästerna ska känna; wow, det är här vi vill vara", säger Albin Rydquist och Nina Eklund.
"Vi hoppas att gästerna ska känna; wow, det är här vi vill vara", säger Albin Rydquist och Nina Eklund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!