De besöksmålen får toppbetyg av besökarna

På internetsajten Google kan användarna sätta betyg på olika turistmål i landet och nu har det kommit statistik över vilka platser i Vimmerby kommun som får toppbetyg. Virum Älgpark ligger tillsammans med Norra Kvill i topp. "Det är en skön bekräftelse", säger Jon Seberg på älgparken.

Virum älgpark får toppbetyg av Google maps-användarna. Det visar en sammanställning som nyhetsbyrån Newsworthy har tagit fram.

Virum älgpark får toppbetyg av Google maps-användarna. Det visar en sammanställning som nyhetsbyrån Newsworthy har tagit fram.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2023-06-30 06:00

Virum Älgpark och nationalparken Norra Kvill toppar listan och får betyget 4,7 av 5, baserat på 1 300 respektive 398 recensioner. Det är bara två procent av alla listade besöksmål som har fått ett lika högt betyg på Google Maps.

Jon Seberg på Virum Älgpark är belåten över det fina omdömet.

– Den här parken har haft ett väldigt gott rykte länge. Det är en skön bekräftelse när man tar över en park att det inte sjunker. Vi har lyckats hålla fanan högt och vi hoppas att vi ger en härlig upplevelse. Det är väldigt kul och positivt, säger han.

Vad tror du är anledningen till att det har gått så bra?

– Vi har utvecklat delar för att få naturupplevelsen. Vi har även hållit en hög servicegrad och vi hjälper gärna till med guidning till andra älgparker när vi inte har öppet. 

Totalt är det 15 turistmål i Vimmerby kommun som får toppbetyg.

Här är hela listan som nyhetsbyrån Newsworthy har sammanställt: Virum Älgpark (4,7), Norra Kvills nationalpark (4,7), Astrid Lindgrens Värld (4,6), Katthult (4,6), MX World Collection (4,6), Astrid Lindgren Näs (4,5), Kvilleken (4,5), Astrid Lindgrens gravplats (4,5), Holmsjön (4,5), Astrid Lindgren-statyn (4,4), Pelarne kyrka (4,4), Försjön (4,4), Runkesten (4,3), Café Kröngården (4,2) och Vimmerby Camping (4,1).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!