De andra skyltarna får vänta

De inaktuella informationsskyltarna har bytts ut i centrala Vimmerby den senaste tiden. Men resten av kommunen kan få vänta ett tag till.

Skyltarna som finns runt om i kommunen ska bytas ut under nästa år.

Skyltarna som finns runt om i kommunen ska bytas ut under nästa år.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2018-11-26 18:00

Informationstavlorna sattes upp för att guida och välkomna besökarna till bland annat shopping. Men med åren har de kunnat bli en källa till irritation eller åtminstone en rejäl utmaning att hitta rätt, då många av de uppsatta verksamheterna upphört sedan länge. Och med åren har de knappast blivit mer aktuella. Nu är ett 40-tal av de listade butikerna borta.

Att skyltarnas "bäst före datum" passerat för länge sedan är något som flera reagerat på. En av dem är Petra Pettersson, butiksägare i Vimmerby, som i våras kontaktade kommunen för att få veta vad som görs åt problemet. Något som nu lett till att fem skyltar i Vimmerby centrum bytts ut och ersatts med ett mer sållat och mer allmänt innehåll, som vart turistbyrån, resecentrum etcetera ligger.

Helt enkelt för att skyltarna inte ska bli inaktuella så fort. Men det är bara några i Vimmerby som hittills bytts ut. Resten ska också ersättas, enligt trafikingenjör Maria Åkerö, på Vimmerby kommun.

Men det kan dröja ett bra tag innan det sker i resten av kommunen.

– Tanken är att de ska bytas ut under 2019, säger hon.

Och det handlar om ett antal utöver de fem som fått en ny skepnad i Vimmerby: Tuna centrum, Frödinge mejeri och affär, Locknevi kyrka, Djursdala kyrka, Kröngården, Södra vi bensinstation, Gullringen centrum, Rumskullaeken, Gibberyd, Rumskulla gamla affär, Mossebo, Sevedestorp, Perlarne kyrka, Fredensborg, Nossen, Resecentrum och Gästgivarehagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om