De är nya ägare av Tjust behandlingsfamiljer

I 17 år drev Fredrik och Charlotte Lindwall Tjust behandlingsfamiljer med verksamhet i Västervik, Vimmerby, Jönköping och Norrköping. Nu har företaget sålts till Attendo individ och familj.

Lotta Hansson, regionchef på Attendo individ och familj (bilden överst), har köpt Tjust behandlingsfamiljer av Charlotte och Fredrik Lindwall.

Lotta Hansson, regionchef på Attendo individ och familj (bilden överst), har köpt Tjust behandlingsfamiljer av Charlotte och Fredrik Lindwall.

Foto: VT/TT

Vimmerby2021-04-26 08:41

Lotta Hansson är regionchef på Attendo och hon förklarar bakgrunden till förvärvet:

– Tjust behandlingsfamiljer har goda resultat när det gäller behandlingsarbetet. De är kvalitetsledande inom familjehemsvården, och det är ett välkänt företag i den del av Sverige där man verkar. Allt detta gjorde oss intresserade.

De flesta förknippar nog Attendo med äldreomsorg i första hand men sedan 2006 bedriver företaget också individ- och familjeverksamhet, bland annat i form av HVB-hem, hem för vård eller boende. 

– Det HVB som ligger närmast Västervik finns i Eksjö, säger Lotta Hansson.

undefined
Lotta Hansson är regionchef för Attendo individ och familj som köpt Tjust behandlingsfamiljer.

I dag arbetar totalt 35 personer i Tjust behandlingsfamiljers verksamhet, utöver själva familjehemmen.

Och i fråga om anställda kommer inget att förändras, enligt Hansson.

– Alla som vill och kan arbeta kvar gör det, säger hon.

Tanken är att utöka verksamheten på sikt. 

undefined
Tjust Behandlingsfamiljer är till för barn och ungdomar som av en eller annan anledning inte kan bo kvar i sina egna familjer.

Enligt Hansson innebär företagsköpet att Attendo individ och familj breddar sin kompetens.

– Vi har ingen liknande verksamhet sedan tidigare med just den speciella metoden med behandlingsfamiljer. Det här blir ett bra komplement till vår övriga verksamhet.

Betyder det att Attendo egentligen saknar den här kompetensen?

Nej, menar Lotta Hansson – eftersom kompetensen redan finns i företaget. De tidigare ägarna Fredrik och Charlotte Lindwall kommer också att vara kvar i bolaget under en övergångsperiod.

Fredrik Lindwall hoppas att Attendo kommer att driva och utveckla verksamheten vidare i samma anda som präglar den i dag – att de nya ägarna fortsätter att hålla ihop det vårdkoncept man utvecklat.

– Vi upplever Attendo som obyråkratiska och relationellt orienterade trots sin storlek, säger han.

För makarna Lindwalls del är det dags för nya utmaningar nu.

– Vi har drivit vårdbolag i 22 års tid, säger Fredrik som framöver ska fokusera på politiken. Han efterträder Conny Tyrberg (C) som vice ordförande i kommunstyrelsen.

Beslutet att sälja har varit en process.

– Men även om vi funderat på detta länge känns det förstås ändå lite omtumlande och märkligt just nu, säger han. 

Tjust Behandlingsfamiljer vänder sig till barn och ungdomar som av en eller annan anledning inte kan bo kvar i sina egna familjer. Behandlingsfamiljerna får ett förstärkt stöd i sin uppgift av yrkespersoner med särskild kompetens inom området, bland annat psykologer och psykoterapeuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!