De är premiärkockar i Vimmerbys Mästerkock

Polarna Micael Rundberg och Jimmy Karlsson, båda journalister på Vimmerby Tidning, blir premiärkockar i Vimmerbys Mästerkock på Björkbackens Kök & Scen.
– Det ska bli riktigt kul att få laga mat på en krog, säger de båda som känner sig taggade inför uppdraget.
Och det är inte vilken mat som helst; Pilgrimsmussla, röding och oxfilé står på menyn.

Tillsammans med Björkbackens köksmästare Kjell Karlsson (mitten) kommer Micael Rundberg och Jimmy Karlsson att laga mat till premiären av Vimmerbys Mästerkock på Björkbacken.

Tillsammans med Björkbackens köksmästare Kjell Karlsson (mitten) kommer Micael Rundberg och Jimmy Karlsson att laga mat till premiären av Vimmerbys Mästerkock på Björkbacken.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2018-02-16 15:00

Vimmerbys Mästerkock är en idé på Björkbacken i Vimmerby som man hoppas ska uppskattas av gästerna.
– Vi tycker det är en rolig idé och här har man möjlighet att få ett helt koncept; mat, dryck och en musiklista, allt komponerat av duktiga hemmakockar, säger Björkbackens VD Micael Glennfalk.
Köksmästare Kjell Karlsson blev entusiastisk inför den fina meny de båda hemmakockarna presenterat.
– Ja, det är inte vilken mat som helst så det ska bli riktigt roligt att jobba tillsammans med dem, säger Kjell.

Temat för premiärkvällen är att en doft av citrus möter våren. Förrätten är Pilgrimsmussla med friterad rödbeta, apelsin, fänkål och brynt smör, till varmrätt kan man välja röding med gulbetsgratäng, lökcréme och citronhollandaise eller oxfilé med apelsin, blomkålsstomp och mandelsallad. Till dessert lagar man en chokladparfait med apelsinsorbet, maräng och varm fudgesås
– Det är en ganska avancerad meny med fina råvaror, berömmer Kjell Karlsson.

Hemmakockarna har många års erfarenhet av matlagning.
– Det är ett intresse som växt sig starkt under årens lopp, säger Micael Rundberg. Det är roligt, det skingrar tankarna, ger möjlighet till kreativa experiment med smaker och råvaror och det är också ganska tacksamt att laga mat till familjen.

Mängder av vänner har smakat deras mat och nu blir det allmänhetens tur.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om