Vimmerbys Mästerkock är en idé på Björkbacken i Vimmerby som man
hoppas ska uppskattas av gästerna.
– Vi tycker det är en rolig idé och här har man möjlighet
att få ett helt koncept; mat, dryck och en musiklista, allt komponerat av
duktiga hemmakockar, säger Björkbackens VD Micael Glennfalk.
Köksmästare Kjell Karlsson blev entusiastisk inför den
fina meny de båda hemmakockarna presenterat.
– Ja,
det är inte vilken mat som helst så det ska bli riktigt roligt att jobba
tillsammans med dem, säger Kjell.
Temat för premiärkvällen är att en doft av citrus möter
våren. Förrätten är Pilgrimsmussla med friterad rödbeta, apelsin, fänkål och
brynt smör, till varmrätt kan man välja röding med gulbetsgratäng, lökcréme och
citronhollandaise eller oxfilé med apelsin, blomkålsstomp och mandelsallad.
Till dessert lagar man en chokladparfait med apelsinsorbet, maräng och varm
fudgesås
– Det är en ganska avancerad meny med fina råvaror,
berömmer Kjell Karlsson.
Hemmakockarna har många års erfarenhet av matlagning.
– Det är ett intresse som växt sig starkt under årens
lopp, säger Micael Rundberg. Det är roligt, det skingrar tankarna, ger
möjlighet till kreativa experiment med smaker och råvaror och det är också
ganska tacksamt att laga mat till familjen.
Mängder av vänner har smakat deras mat och nu blir det allmänhetens tur.