De bjuder in barn till höstlovsskoj

Höstlovet är här och för lediga barn och skolungdomar erbjuds under veckan olika aktiviteter.

Jimmy Alexandersson och Mikael Mettinnen bjuder in barn och ungdomar till höstlovsskoj.

Jimmy Alexandersson och Mikael Mettinnen bjuder in barn och ungdomar till höstlovsskoj.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2018-10-29 06:00

Höstlovet är ett lov som många reser bort på. Men alla gör det inte och alla har inte råd. IOGT-NTO:s Juniorförbund Junis och Ungdomens Nykterhetsförbund arrangerar traditionsenligt aktiviteter på lovet.

– Vi vill att lediga barn och ungdomar ska kunna träffas på lovet och att de som inte sportar eller idrottar har något att sysselsätta sig med. Vi vill att alla ska kunna vara med. Att det ska vara ett lov utan alkohol är givet, förklarar Jimmy Alexandersson, som är engagerad i föreningen.

Förbundet har tidigare arrangerat paintball men då på kommunens mark. Men så blir det inte i år. På lovets måndag och tisdag erbjuds unga att prova på paintball för de som är tio år och uppåt i tallskogen mitt emot Ingebo hagar.

– Paintball är jobbigt men man tänker inte på det för man får sånt adrenalinpåslag, säger Alexandersson.

Den andra november görs en resa till Boda Borg i Sävsjö som liknar Fångarna på fortet.

– I cellerna kommer det finnas utklädda monster, säger Mikael Mettinnen, ordförande och ungdomsledare i Junisdistriktet.

Junidistriktet har skjutit till pengar så att kostnaden för dagen reduceras för deltagarna. Ungdomsverksamheterna arrangerar under veckan prova på pingis på tisdagen och Halloweendisco på torsdagen, båda i Sveasalen. Under lovet arrangerar även bland annat Fabriken aktiviteter, allt från en bowling- och en Stockholmsresa till att tillverka ljuslyktor av pumpor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om