Maskinföretag etablerar sig i Vimmerby

Ett företag med inriktning mot produkter för markvård etablerar sig nu i Vimmerby. Detta genom ett nytt försäljningskontor med en säljare på plats i staden.

Johan Rydén blev nyligen anställd som säljare vid nystartade kontoret i Vimmerby.

Johan Rydén blev nyligen anställd som säljare vid nystartade kontoret i Vimmerby.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-03-16 18:30

Företaget Maskinparken Sverige finns nu på åtta orter i landet. Inriktningen är försäljning, service och reservdelar för maskiner för professionell park- och gatuvård. I kundkretsen finns exempelvis kommuner, fastighetsbolag, entreprenörer och större fastighetsägare. Som ett led i företagets vision att bli rikstäckande öppnades nu vid årsskiftet ett nytt försäljningskontor i Vimmerby.

– Maskinparken Sverige är en sammanslagning av flera olika maskinhandlare i Sverige och vi jobbar med maskiner för professionell markvård, säger Johan Rydén, som är anställd som säljare i Vimmerby.

Under sommaren 2022 öppnades en anläggning i Jönköping som Johan Rydén är knuten till. Eftersom han är bosatt i Vimmerby har han nu till att börja med sitt kontor i bostaden.

– Mycket av mitt arbete sker ute på fältet. På sikt är planen också att öppna en lokal här i Vimmerby med service och försäljning. 

Johan Rydén har elva års erfarenhet från försäljning av liknande produkter på Mek & Maskin i Vimmerby. I sin nya roll på Maskinparken bearbetar han ett stort geografiskt område som täcker hela Kalmar län plus halva Jönköpings län.

– Jag ser såklart positivt på att lyckas på den här marknaden, vi ser att det finns ett behov i grunden, men det finns också konkurrens såklart. Fördelen för mig är att jag har ett stort kontaktnät och mycket erfarenhet av de här produkterna. Man ska komma ihåg att det här är sällanprodukter och som säljare måste man arbeta långsiktigt och ha uthållighet. Det kan gå 10-15 år mellan inköpen.  

Just nu ordnar företaget maskinvisningar på olika orter i landet för att visa upp sina produkter. Nästa vecka kommer en sådan visning hållas i Västervik. 

– Det här är en rejäl satsning, och jag hoppas att det kommer mycket folk. Att visningen blir i Västervik beror dels på att det är den största orten i närområdet och vi ser att det finns stor potential att lyckas där. Här i Vimmerby finns det redan gott om maskinhandlare och en stark tradition av vårvisningar inom främst landbruk. Därför tänkte jag testa ett nytt grepp och ordna en maskinvisning för den här branschen i Västervikstrakten. Vi kommer hålla till ute vid Gertrudsvik, som är ett expansivt område med flera aktörer som kan kopplas till vår verksamhet, säger Johan Rydén. 

Företaget säljer maskiner för park- och gatuvård.
Företaget säljer maskiner för park- och gatuvård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!