De prisas för sitt föreningsengagemang

Kristina Lindelöf på Ingebo Hagar och Johan Linder från Örsåsa tilldelas en hedersutmärkelse från LRF för deras omfattande och oegenyttiga arbete i organisationen.

Kristina Lindelöf på Ingebo Hagar och Johan Linder från Örsåsa tilldelas LRF Sydosts hedersutmärkelse Silvernålen för deras ideella arbete och engagmang i LRF.

Kristina Lindelöf på Ingebo Hagar och Johan Linder från Örsåsa tilldelas LRF Sydosts hedersutmärkelse Silvernålen för deras ideella arbete och engagmang i LRF.

Foto: Privat

Vimmerby2021-03-23 19:00

LRF Sydost täcker Kronoberg, Blekinge och Kalmar län och har drygt 16 000 medlemmar. Eleonor Nilsson som är ledamot i LRF Sydost regionstyrelse, berättar att ungefär sex till sju medlemmar utses till mottagare av hedersutmärkelsen Silvernålen varje år.

– Det är väldigt hedersamt naturligtvis, säger Kristina Lindelöf på Ingebo Hagar som blivit utsedd till en av årets pristagare. 

Hon har varit aktiv i LRF sedan sin ungdom. Sedan 2012 har hon posten som kassör i LRF Västra Sevede lokalavdelning och har också suttit som ledamot i LRF Vimmerby kommungrupp i 20 år. 

undefined
"Det är viktigt med föreningsengagemang för framtiden tror jag." säger Kristina Lindelöf som prisas för sitt engagemang av LRF Sydost.

I motiveringen till utmärkelsen skriver man bland annat följande: "Kristina lägger mycket ideell tid i sitt arbete för LRF och har alltid ett trevligt bemötande mot alla i sin styrelse, alltid glad och positiv och inspirerar sina styrelsekamrater att engagera sig i för kommungruppen viktiga frågor.". 

– Jag får min energi i mötet med andra människor. Mötet och samarbetet är drivkraften. Det har jag nog alltid tyckt. Jag har alltid varit föreningsaktiv även när jag var väldigt ung, säger hon. 

Hon ser föreningsengagemanget som viktigt även i framtiden.

– Det är väldigt viktigt för landsbygdsutveckling så vi får verkligen uppmuntra våra ungdomar att komma med. Där har vi kanske en utmaning.

Johan Linder i Örsåsa blev utsedd till mottagare av Silvernålen år 2020, men då stämman hölls digitalt beslutade man sig för att skjuta upp utdelningen till nästa år, så han får alltså motta priset i år istället. 

– Det känns bra. Att bli uppmärksammad är alltid roligt. Jag har fått utmärkelsen men det är nog rätt så många som borde få ta del av den. Man är många som hjälps åt – man kan inte göra saker själv, utan det är samarbete, säger han om känslan av att få utmärkelsen. 

undefined
Johan Linder prisas för sitt engagemang. I motiveringen står det bland annat: "Johan har alltid ett trevligt bemötande mot alla i sin styrelse, alltid glad och positiv och inspirerar sina styrelsekamrater att engagera sig i för kommungruppen viktiga frågor."

Linder har förutom sin roll som kassör i LRF Södra Vi - Djursdala lokalavdelning, varit engagerad i barn- och ungdomsfrågor genom att bland annat ordna skolbesök på gårdar. Nu senast är han involverad i ett skolprojekt kring gröna näringar där mellanstadiet på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby deltar. 

– Ibland så kan det bli lite snedvriden bild på jord och skog idag så det är bra att visa de unga hur det verkligen är och det finns ett stort behov av det.  

Hedersutmärkelsen Silvernålen delas officiellt ut på LRF Sydost regionförbundsstämma som hålls digitalt under tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!