De far till Bangladesh idag

Vimmerbybördiga Louise Thorén och hennes sambo Andreas Andersson gör något gott av hösten. De lämnar vardagen i Malmö - för att arbeta på barnhem i Bangladesh.

Vimmerbybördiga Louise Thorén bor numera i Malmö med Andreas Andersson från Linköping. Nu gör de ett upphåll i jobb och studier för att jobba på barnhem i Bangladesh.

Vimmerbybördiga Louise Thorén bor numera i Malmö med Andreas Andersson från Linköping. Nu gör de ett upphåll i jobb och studier för att jobba på barnhem i Bangladesh.

Foto:

Vimmerby2009-09-30 06:27


Under oktober och november ska Louise Thorén, ursprungligen från Vimmerby, och Andreas Andersson, Linköping, arbeta som volontärer i Bangladesh huvudstad Dhaka. En stad med ca 15 miljoner invånare på en yta ungefär lika stor som Göteborg.
- Vi ska arbeta inom ett projekt som heter Talitha Koumi & Children Development Program. Det omfattar två skolor och barnhem för föräldralösa barn, som lämnats till barnhemmet redan som spädbarn, säger Louise, som nu passat på att göra en visit hemma hos föräldrarna i Vimmerby. Idag bär det iväg.
På barnhemmet får barnen kost, logi, vuxna förebilder samt en skolutbildning där barnen får lära sig ett yrke. Därmed får de en möjlighet att komma in i samhället och en chans att klara sig själva när de blivit stora nog att lämna barnhemmet.
Louise ska undervisa barn i drama och hon kommer också att fortbilda lärare i pedagogik och hur de kan använda drama i sin undervisning. Andreas, som studerar till gymnasielärare, kommer att ha lektioner i engelska, men båda kommer också att jobba praktiskt i den dagliga verksamheten på barnhemmet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om