De gör blixtflytt – med kort varsel

Kommunal i Vimmerby flyttar. Men bara en kort bit – och till bättre anpassade lokaler.

Petra Dahlström Wall, ordförande för Kommunals sektion i Vimmerby, mitt i flyttröran.

Petra Dahlström Wall, ordförande för Kommunals sektion i Vimmerby, mitt i flyttröran.

Foto: Lena Kidsten

Vimmerby2021-02-20 16:00

Under fredagen och måndagen stängde Kommunalfacket i Vimmerby sin expedition. Orsaken: en hastigt påkommen flytt. Expeditionen för de 900 medlemmarna är annars öppen för besökare två dagar i veckan och under pandemin har den bemannad telefon alla vardagar.

– Vi gör många arbetsplatsbesök, men nu har det varit stor smittspridning, så det är viktigt för medlemmarna att ha tillgång till expeditionen. Och när flytten är klar blir det bättre än det har varit. Vi har hittills suttit på andra våningen, nu kommer vi till bottenplanet så det är mycket bättre tillgänglighetsanpassning, säger Petra Dahlström Wall, ordförande för Kommunals sektion i Vimmerby.

Kommunal har sin lokal i Focushuset och flytten sker egentligen internt inom fastigheten. Också de fackliga organisationerna Lärarförbundet och Vision har funnits i Focus, lärarorganisationen blir kvar, men Vision ska närmare sina medlemmar.

Det har gått undan med flyttplanerna, uppger Petra Dahlström Wall och trots att facket nu får bättre anpassade lokaler var det inte därifrån initiativet kom, utan från fastighetsägaren. Och bakgrunden till det är Campus Vimmerbys behov av mer lokalyta för sina utbildningar, i takt med att intresset för studier på lokala Campus ökar.

Och, säger Petra Dahlström Wall under en kort paus när hon hämtar andan, bland banankartongerna:

– För Kommunals del får vi tillgång till konferensrum och till kontorsrum där man kan stänga dörren när det behövs.

Två flyttdagar ska det stanna vid:

– Sen kör vi på igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!