De har byggplaner

li fart på samhällsutvecklingen i Locknevi. Villor i kyrkbyn, fler servicelägenheter i Nygård och villor och fritidshus vid sjön Anens strand. Det är Carl-Axel Centerstig i Näs, som efter många år i Stockholm, flyttat hem och engagerat sig i politiken. Som vice ordförande i kommunstyrelsen och fullmäktigeledamot har han motionerat om utvecklingen i Locknevi.

Politikern och hembygdsvännen Carl-Axel Centerstig och stadsarkiteten Bo Klarén diskuterar nybebyggelse vid Anens strand.

Politikern och hembygdsvännen Carl-Axel Centerstig och stadsarkiteten Bo Klarén diskuterar nybebyggelse vid Anens strand.

Foto:

Vimmerby2003-05-10 08:45

På fredagseftermiddagen bjöd han in berörda personer för att visa vilka möjligheter som finns.
- Ingenting är omöjligt och vi ska naturligtvis göra vad vi kan för att hjälpa till att vända trenden i Locknevi, sade samhällsbyggnadsnämndens ordförande Bo Svensson och han fick medhåll av stadsarkitekten Bo Klarén som såg möjligheterna.
Nu ska skisser fram och sedan börjar den kommunala kvarnen att mala. Om några år får vi se om Carl-Axel Centerstigs initiativ ger resultat. Det behövs för att bland annat rädda kvar skolan i Locknevi och annan kommunal service. Under tiden ska Centerstigs idéer få mogna hos lokalbefolkningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om