De har fått nog av kajornas träck

Vimmerbys kajor skränar och skitar ner. Parkbänkarna på Rådhustorget är täckta av kajträck och är knappast särskilt inbjudande. - Vi städar efter kajorna varenda dag, snart klarar vi inte av det här, säger Bertil Fors på parkavdelningen.

Vimmerby2008-10-28 07:13


"Är det någon som tycker att parkbänkarna framför Rådhuset går att sitta på", undrar en upprörd Vimmerbybo som kontaktat tidningen om det ständiga problemet med alla kajor som trivs i stan.
Kajor som väcker känslor. Somliga tycker att de är fina, andra avskyr fåglarna. Hyresgäster i de bland kajorna mest attraktiva områdena i Vimmerby klagar på att de inte längre kan använda sina balkonger.
Att parkera bilen under ett populärt kajträd kan visa sig bli både otrevligt och kostsamt då fåglarnas avföring fräter på lacken.
Tydligt är att kajorna också cirkulerar mellan olika samlingsplatser.
- Nu är parkbänkarna här utanför hur äckliga som helst - i somras var det inga problem med det, säger Piroska Kallay på Vimmerby Turistbyrå, där hon och kollegorna är eniga om att problemet måste åtgärdas.
Även om vi går mot en årstid när behovet att sitta på en parkbänk blir allt mindre påtagligt ser det knappast särskilt trevligt ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om