De hotade skolorna räddas!

De hotade skolorna i Brännebro, Djursdala och Storebro blir kvar. Tre partier till markerar nu att de redan innan utredningen om besparingens följder och effekter lades fram hade tagit ställning för att behålla skolorna.

Vimmerby2009-05-22 04:05

- Vi klarar budgeten för 2010 utan att göra den här drastiska besparingen, säger Gudrun Brunegård, kd.
Tillsammans med alliansbröderna Tomas Peterson, m, och Börje Forss, folkpartiet, gläder hon sig över att även centern nu vill behålla de tre hotade skolorna.

Välkomnar centern
- Vi tycker det är bra att centern också instämmer med vad vi ville gå ut med redan i samband med budgetdialogen förra veckan. Det har varit sådan oro bland befolkning om just de här hotade skolorna, men centern vill vänta in utredningen och med respekt för det väntade vi också med att ge beskedet, säger hon.
Gudrun Brunegård var en av politikerna i barn- och ungdomsnämnden som begärde att utredningen som satte fokus på de tre skolorna skulle göras.
- Ja, det är oerhört viktigt att vi tittar på alla alternativ och att det gör grundliga underlagsarbeten för att vi ska kunna fatta de bästa besluten.
Ändå ville ni gå ut och säga att skolorna blir kvar innan den begärda utredningen lagts fram?
- Ja, efter budgetdialogen förra veckan kände vi att vi får ihop budgeten och då ville vi lugna oron bland befolkningen direkt, så vi beklagar att befolkningen fick vänta en vecka till, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om