Ica-handlarna flyttade till Skåne: "Hård konkurrens"

De lämnade Vimmerby – för ett nytt uppdrag i Skåne. Vimmerby Tidning har kollat läget med Ica-handlarna Frida Hamrin och Dennis Dahlin.

Sedan hösten 2021 driver Dennis Dahlin och Frida Hamrin en Ica-butik i Skurup. "Men vi har kvar kontakten med Vimmerby".

Sedan hösten 2021 driver Dennis Dahlin och Frida Hamrin en Ica-butik i Skurup. "Men vi har kvar kontakten med Vimmerby".

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-10-25 05:00

Under sin tid på Ica Supermarket i Vimmerby genomförde Frida Hamrin och Dennis Dahlin flera stora satsningar. Mellan 2017 och 2021 gjordes det investeringar på cirka fem miljoner kronor.

Sedan tackade paret för sig.

Istället tog de över en betydligt större Ica-butik i Skurup.

Nu har det gått cirka två år sedan bytet. Hur har den första tiden varit?

– Det har varit fartfyllt, spännande och utmanande. Som alla andra har vi påverkats av omvärldsläget, med hög inflation och så vidare. Här i Skurup är det också en hård konkurrenssituation. Tre veckor efter vi kom hit öppnade Willys en ny butik på andra sidan gatan, säger Frida Hamrin.

Hur går den kampen?

– Det går framåt. Vi har hittat en stabil grund och vurmar mycket för den personliga och lokala touchen i butiken. Precis som vi gjorde i Vimmerby. Försäljningsmässigt har vi tappat lite på grund av konkurrensen, men inte lika mycket som vi trodde från början. Med tanke på förutsättningarna är vi nöjda.

Nästa år ska Ica Supermarket i Skurup få ett ansiktslyft.

– Det finns långt gångna planer på att förnya butiken. Vi ska lägga om layouten, samt köpa nya kylar och kylsystem. Det är omvärldsläget som gjort att den satsningen dröjt ett år.

Annars då, hur är relationen till Vimmerby nu för tiden?

– Vimmerby dyker upp i tankarna då och då. Det var en väldigt rolig tid i våra liv och vi har kvar många vänner där. Vi hälsar på ibland och håller oss uppdaterade om vad som händer i stan, säger Frida Hamrin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!