Lokala banorna lockar golfare – trots regnig sommar

Sommarens stundtals regniga väderlek har inte haft någon negativ inverkan på de lokala golfbanorna i Vimmerby kommun. Såväl Tobo Golfklubb som Vimmerby Golfklubb har haft många spelare på sina banor.

Collage/Jan Priznik och Tobo Golfklubb.

Collage/Jan Priznik och Tobo Golfklubb.

Foto: Magnus Strömsten/Samuel Josefsson

Vimmerby2023-08-19 05:00

En inbiten golfspelare låter sig inte hindras av mulen eller kanske till och med regnig väderlek. Det är en slutsats som kan dras efter samtal med företrädare för såväl Vimmerby Golfklubb som Tobo Golfklubb.

– Nej, regnet som har kommit i sommar har inte påverkat oss negativt. Det har varit full fart hela sommaren. Vi har att göra, vi som jobbar ute på banan, säger Micael Nilsson, som är Head Greenkeeper för Tobo Golfklubb.

undefined
Collage/Jan Priznik och Tobo Golfklubb.

Micael Nilsson tillägger att golfbanan som han arbetar på troligen har ett tämligen gynnsamt geografiskt läge när det gäller fallen nederbörd.

– Även om det regnar en del i Vimmerby så kommer det sällan några större millimeterantal regn här ute hos oss. Vi verkar vara lyckligt lottade i det avseendet.

På Vimmerby Golfklubb delar man uppfattningen att sommarens regnande inte har påverkat verksamheten speciellt negativt.

– De gånger som jag själv har gått en golfrunda efter semestern så har det varit nästan oväntat många spelare på banan. Det är definitivt mer nu jämfört med hur det var under våren. Det verkar som att många vågar sig ut och spela mellan regnskurarna, berättar Jan Praznik som är ordförande för Vimmerby Golfklubb.

Vilka är det som spelar på de nio hålen i Vimmerby?

– Det är väldigt blandat med både våra egna medlemmar och tillfälliga turister som besöker banan en gång, säger Jan Praznik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!