"De monterar ner vårt samhälle"

Här finns en kontorsbyggnad som, trots att den stått tom i drygt 20 år, anses vara kommunens finaste. Här finns ett litet demensboende som alla kallar fantastiskt. Men rivning hotar Gullringshuskontoret och Ådala demensboende ska läggas ner.
- Det är en nedmontering av Gullringen, inget annat. Nu är det dags att sätta klacken i och se möjligheterna, säger Bjarne Lynbech (M), som tvärtom vill se ett trygghetsboende i Gullringshus och bygga ut Ådala.

Vimmerby2014-03-05 07:06


För två år sedan lade moderate kommunpolitikern Bjarne Lynbeck tillsammans med Gullringshus Bengt Ansgarius Svensson fram ett förslag att göra om Gullringshus kontorsbyggnad till trygghetsboende med ett 20-tal lägenheter.
Bjarne Lynbech sitter i såväl socialnämnden som kommunens bostadsbolags Vimarhems styrelse och han är djupt besviken över att kommunen inte visat intresse.
- Det minsta man kan begära är i alla fall att det tas fram en kalkyl. Kommunen behöver ett trygghetsboende och jag anser att här finns de perfekta förutsättningarna. Det är Vimarhems uppgift att se till att det finns bostäder i kommunen.

Tar upp förslag igen
Nu, när Gullringshus styrelse lämnat in rivningslov för de tomma kontorslokalerna efter mer än 20 år i malpåse, och demensboendet Ådala ska läggas ner har Bjarne Lynbechs ilska fått ny fart.
- Det är helt enkelt för jävligt, på ren svenska. Det försvinner både kommunal service och arbetstillfällen från orten. Vad blir nästa steg? Affären? Jag vet att Gullringenpolitikern Birgit Lyckman på sin tid brukade beskriva kommunens intresse för vårt samhälle med orden "Vimmerby kommun slutar vid Korka". Jag vill säga att Vimmerby kommun slutar vid Krönsmon!
Bjarne Lynbech vill åter aktualisera förslaget om att göra om Gullringshus till trygghetsboende och kommer att ta upp det i Vimarhems styrelse.
- Fastigheten är osannolikt välskött och det är ren kapitalförstöring att bara låta den stå så här, utan att komma till användning. Här finns bra reception, det kan med enkelhet skapas rum för läkare, fotvård, motion, fritidsaktiviteter och restaurang med uteservering både för boende i huset och för pensionärer i samhället. Parken med ån är ju också fantastiskt fin och här kan anläggas boulebanor, schackplan, promenadstigar med soffor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om