De norska kronorna smakar också bra!

Tiotalet nya jobb i Frödinge senaste året. Investeringar på mellan 15 och 20 miljoner kronor varje år. Norgeaffären har slagit väl ut för Frödinge Mejeri. - Vi ser positivt på utvecklingen, säger Bo Carlsson, vd för Frödinge Mejeri.

Bo Carlsson, Frödinge Mejeri.

Bo Carlsson, Frödinge Mejeri.

Foto:

Vimmerby2007-07-02 06:52

Det är nu drygt ett år sedan Frödinge Mejeri bytte ägare. Dansksvenska Arla-Foods sålde till norska livsmedelskoncernen Rieber&son.
Det har inneburit en del omställningar för Frödingeföretaget.
- Den är en helt annan värld och en ny situation för oss att vara en del i ett börsbolag. Det innebär helt andra andra ekonomiska krav än vad vi varit vana vid tidigare, säger Bo Carlsson.
Han ser det som en intressant och spännande utveckling och är samtidigt nöjd med de norska ägarnas intresse för investeringar i Frödinge.
- De är mycket positiva till det och vi ligger i ett investeringsprogram som innebär att det satsas mellan 15 och 20 miljoner kronor här årligen, och det finns flera spännande projekt på utredningsstadiet, säger han.
Samtidigt har ägarbytet också inneburit nya landvinningar, precis som förhoppningen var när de norska ägarna presenterades i maj i fjol.
- Vi har fått bra draghjälp att ta oss in på den norska marknaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om