De startar eget företag inom bilverkstad och mat

Bilverkstad, konsult inom restaurang och uthyrning av stallplats kommer det nya företaget i Björkhult att syssla med. " Det känns jätteroligt att det äntligen blir av".

Jonatan Gutman tar över familjens bilverkstad i det nystartade företaget Björkhults Solutions AB.

Jonatan Gutman tar över familjens bilverkstad i det nystartade företaget Björkhults Solutions AB.

Foto: Privat

Vimmerby2022-08-28 19:00

Jonatan Gutman tillsammans med sambon Charlotte Andersson startar upp nytt företag i Vimmerby, Björkhults Solutions AB. Verksamheten kommer att erbjuda flera olika tjänster.

– Jag har gått in på spåret att jag tar över en gammal bilverkstad från företaget hemma. Verkstaden har funnits i väldigt många år. Dels det och sedan är det min sambo som är med i företaget. Hon är kock idag men ska köra lite konsultjobb samtidigt som hon utbildar sig, säger han.

undefined
Jonatan Gutman tar över familjens bilverkstad i det nystartade företaget Björkhults Solutions AB.

Jonatan Gutman tycker att det är roligt att företaget startas upp och att vara egenföretagare är något som de båda har erfarenhet av.

– Det känns jätteroligt att det äntligen blir av. Vi har ju båda varit lite mer egenföretagare i grunden känns det som, säger Jonatan Gutman.

I företaget kommer också stallplatser att hyras ut.

– Förr höll vi på med hästavel, så då har vi eget stall hemma men vi har inte hästar just nu. Men vi funderar på om någon som är intresserad då att hyra stallet av oss. Det är synd att det bara står, säger Jonatan Gutman.

 Redan nu startar Jonatan Gutman upp med bilverkstaden. Charlotte Andersson kommer framöver att arbeta som konsult inom bland annat restaurang.

– Jag kör verkstaden direkt och Charlotte kör lite konsult när hon har tid. Idag är hon kock här i Vimmerby. Vi får se vad som händer framöver men tanken är att det är lite så vi jobbar nu. Och förhoppningsvis blir de också mer på den fronten, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!