De tar över Ica Supermarket i Vimmerby

Jakten Àr över. Nu Àr det klart att Anders och Helen Gustafsson frÄn Hultsfred tar över Ica Supermarket i Vimmerby.

Helen och Anders Gustafsson frÄn Hultsfred ska ta över Ica Supermarket i Vimmerby. Personalen blev informerade pÄ onsdagsmorgonen.

Helen och Anders Gustafsson frÄn Hultsfred ska ta över Ica Supermarket i Vimmerby. Personalen blev informerade pÄ onsdagsmorgonen.

Foto: Privat

Vimmerby2022-03-02 09:48

– Det kĂ€nns jĂ€ttebra! Allting blev helt klart i tisdags. Imorgon (torsdag) ska jag Ă„ka till Vimmerby och presentera mig för personalen, sĂ€ger Anders Gustafsson till Vimmerby Tidning.

Han och frun Helen Gustafsson Àr tvÄ erfarna Ica-handlare. De senaste tolv Ären har de drivit ICA NÀra Brobyhallen i Landsbro.

– Och dessförinnan hade jag Ica-Lyckan i Kristdala i tolv Ă„r, berĂ€ttar Anders Gustafsson.

Nu vĂ€ntar alltsĂ„ en ny utmaning – i Vimmerby. Hultsfredsparet tar över Ica Supermarket efter Dennis Dahlin och Frida Hamrin, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera om.

Under Dahlin och Hamrins ledning har Ica Supermarket fÄtt ett rejÀlt lyft de senaste Ären. Butiken har byggts om för flera miljoner kronor och omsÀttningen har nÀstan dubblats. I höstas meddelade paret att de lÀmnar Vimmerby till förmÄn för en större Ica-butik i Skurup.

– Vi Ă€r glada och taggade pĂ„ det nya men det Ă€r samtidigt vemodigt och trĂ„kigt att lĂ€mna det vi skapat och kontakterna vi knutit hĂ€r. Vi har byggt upp den hĂ€r butiken till nĂ„gonting som vi Ă€r vĂ€ldigt stolta över, sa Frida Hamrin dĂ„.

undefined
Helen och Anders Gustafsson frÄn Hultsfred ska ta över Ica Supermarket i Vimmerby. Personalen blev informerade pÄ onsdagsmorgonen.

Sedan i höstas har Ica Gruppen AB genomfört en omfattande rekryteringsprocess för att hitta en ny handlare. Kring Ärsskiftet kom Anders och Helen Gustafsson in i bilden.

– Det kĂ€nns skönt att allting Ă€r klart. Det som Ă„terstĂ„r Ă€r en process av sjĂ€lva övertagandet, sĂ„ det finns inget klart datum Ă€n. Uppskattningsvis tar det en dryg mĂ„nad, sĂ€ger Anders Gustafsson.

Hur ska ni sÀtta er prÀgel pÄ Vimmerbybutiken?

– Det finns lite tankar och idĂ©er, men jag kan inte berĂ€tta nĂ„got Ă€n. Först vill jag prata med de anstĂ€llda. I det stora hela ska vi fortsĂ€tta som Frida och Dennis har gjort. Det Ă€r den utvecklingen vi vill ha. De har gjort ett vĂ€ldigt bra jobb.

Till en början kommer Anders och Helen ha kvar Ica-butiken i Landsbro.

– Vi fĂ„r rĂ€kna med att driva de bĂ„da butikerna parallellt i cirka ett halvĂ„r. Det Ă€r ungefĂ€r den tiden det brukar ta att hitta en ny handlare.

Hur kÀnns det att byta butik efter tolv Är?

– SjĂ€lvklart Ă€r det blandade kĂ€nslor. Det bor ungefĂ€r 1 500 personer i Landsbro och genom Ă„ren har man byggt upp starka band till ortsbefolkningen. Samtidigt ser vi verkligen fram emot att ta över Ica Supermarket i Vimmerby. Det Ă€r en fin butik och blir ett par hack upp. Butiken i Landsbro omsĂ€tter cirka 27 miljoner kronor netto per Ă„r, medan Supermarket ligger pĂ„ 72 miljoner.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!