De tog hem priset – bästa verkstaden i Sverige

Vimmerbyföretaget Autolack är Bästa lackverkstad 2018 i Sverige. ”Det känns otroligt bra, men jag trodde inte det här, de andra nominerade är så pass stora”, säger ägaren Stephan Petersson.

Stephan Petersson och Johanna Blom Petersson kammade hem den tunga utmärkelsen. Autolack är bäst i Sverige.

Stephan Petersson och Johanna Blom Petersson kammade hem den tunga utmärkelsen. Autolack är bäst i Sverige.

Foto: Privat

Vimmerby2019-02-02 17:09

Autolack i Vimmerby kammade igår hem ett av branschens finaste priser, som Dagens Vimmerby var först att skriva om, när Motorbranschens Riksförbund (MRF) hade sin stora årliga Plast-, Lack- & Skadeträff.

Vimmerbyföretaget var en av tre nominerade till priset som Bästa Lackverkstad 2018 – i konkurrens med cirka 400 andra godkända lackeringsverkstäder i Sverige. Ägarna Stephan Blom och Johanna Blom Petersson blev minst sagt tagna på sängen över att den prestigefyllda utmärkelsen gick till dem.

– Vi blev lite paffa redan över att vi var en av de tre och det var festligt att vara på plats på bankettmiddagen tillsammans med 210 kollegor från hela Sverige. Att vi skulle bli årets bästa lackverkstad hade åtminstone inte jag på känn, de andra är ju så pass stora, säger Stephan Blom.

Autolack får utmärkelsen med motiveringen: ”Genom att engagera personalen i processerna skapades möjlighet att föra verksamheten till högre nivåer. Det har resulterat i effektivare processer, bättre arbetsklimat och inte minst mycket nöjda kunder.”

– Det känns jättebra, det är en fin motivering och vi har verkligen jobbat just med att förbättra processerna i verksamheten, som lett till bättre arbetsklimat. Vi är väldigt stolta.

Vad betyder utmärkelsen för er?

– Kanske kan det ge lite mer jobb, och det ger förstås lite extra bekräftelse på att vi jobbar på rätt sätt.

Vad gör ni när ni är tillbaka i Vimmerby på måndag?

– Allt rullar på som vanligt, men vi får förstås hitta på något med de anställda, det är de värda.

Stephan Petersson och Johanna Blom Petersson har drivit Autolack sedan 1994. Bakom nomineringen ligger toppbetyg från kunder, skadeverkstäder och försäkringsbolag.

"Motiveringen känns väldigt bra, det är just förbättringar i processerna vi jobbat med".
"Motiveringen känns väldigt bra, det är just förbättringar i processerna vi jobbat med".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!