De unga flyttar till Rumskulla

Här är samhället där antalet lediga lägenheter blir bara färre. Ungdomar flyttar in. Det rör på sig - i Rumskulla.- Det är väldigt positivt för orten att så många unga flyttat in i lägenheter som tidigare stått tomma, säger Fredrik Isaksson, ordförande i Rumskulla sockenförening.Ungdomsrabatter kan vara en förklaring.

Vimmerby2012-05-28 06:16


Andreas Svensson, 19, har precis kommit i ordning i sin trea i Rumskulla. Att både ha jobb och egen lägenhet innan man fyllt 20 är en utopi för många unga i dag.
- Det är jätteskönt. Jag trivs i Rumskulla. Det är nära både till Vimmerby och Mariannelund.
Ett stenkast bort bor kusinen Daniel Svensson, 21 i en tvåa. Även han tycker att Rumskulla är en bra plats att bo på, som livet ser ut nu.
- Är man intresserad av jakt och jobbar lite i skogen som vi gör är det perfekt. Men det är klart att det kan bli annorlunda i framtiden. Just nu funkar det bra.

"Positivt för samhället"
Killarna är inte de enda unga som nyligen flyttat in i lägenheter i Rumskulla på sistone.
Fredrik Isaksson i Rumskulla sockenförening är väldigt nöjd med utvecklingen.
- Bara vad jag vet om är det fem yngre killar som flyttat in i på väldigt kort tid och det är naturligtvis positivt för samhället. Det är bara en av många saker som gått framåt här - ett annat exempel är Rumskulladagen där alla föreningar samarbetar på ett bra sätt istället för att jobba en och en.
Sockenföreningen har idkat en hel del lobbyarbete bakom ungdomsrabatter på lägenheter, som fastighetsbolagen Vimarhem och Regenten infört.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om