Debatt om turismen, torget och stadsfest

Kultur- och fritidsnämnden ska ansvara för underhållningen på sommartorget i år. Fullmäktige avvaktar med pengarna till stadsfesten tills det finns mera konkreta förslag. Samtidigt undrar socialdemokraten Peter Högberg vad det blev av pengarna fullmäktige anslog till Sommartorget i fjol.

Vimmerby2011-03-02 07:21

- Det finns inget avtal mellan kommunen och Vimmerby Turism- och Näringsliv, och ingen återredovisning om vad det blev för de 400 000 kronor som anslogs och som skulle användas till både Sommartorget och att ta fram ett paket där också Källängsparken och Gästgivarehagen ingick, sade Peter Högberg, S, under fullmäktigedebatten.

"Pengarna tillbaka..."
Kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M, konstaterade:
- Avtalsarvet går vidare. Vad jag vet finns inget avtal eller någon annan redovisning än det som finns i handlingarna, sade han och fick nickande instämmanden från förre kommunalrådet Per-Åke Svensson, C.
Högberg gick så långt att han ifrågasatte om kommunen verkligen fått vad man beställt.
- Har vi inte det, borde vi kanske kräva pengar tillbaka, och i det här fallet verkar det inte ens finnas något avtal att granska, sade han.
Glennfalk svarade att det visst levererats en del av de beställda uppdragen.
- Man har skött Sommartorget och underhållningen där under 2010, men något koncept för utveckling av torget, centrum, Källängsparken och Gästgivarehagen har vi inte sett än, sade han.

Mellanår
Med det svaret ville han hellre rikta blicken framåt.
- 2011 blir ett mellanår för Sommartorget. Kultur- och fritidsnämnden får
100 000 kronor till underhållning och kommunstyrelsen ska jobba in pengar i budgeten till 2012 för en kommande utveckling av ett mera varaktigt Sommartorg, och det ska vara mer än bara en scen och en alkoholservering på torget, sade han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om