Delade meningar om tvättupphandling

Elisabeth Lago Nilsson, kd och hennes borgerliga kollegor i omsorgsnämnden vill att kommunen gör en upphandling av tvättservice. - En kvalitetshöjning för brukarna och en arbetsmiljöfråga för hemtjänstpersonalen. Men socialdemokraterna i nämnden tycker att det kostar mer än det smakar.

Vimmerby2010-06-22 06:24

Idag tvättar hemtjänstpersonalen åt de brukare som har beviljad hjälp.
- Och det kan se väldigt olika ut. Vissa har tvättmaskin hemma, i andra fall får man gå ner i källaren eller till ett annat hus där tvättstugan finns, säger Elisabeth Lago Nilsson, kd, ordförande i omsorgsnämnden.
Men framöver kan tvätten komma att skötas av någon annan. Omsorgsförvaltningen håller just nu på med upphandling och efter en lång diskussion vid det senaste sammanträdet blev också nämndens beslut att det upphandlingsarbetet ska fortsätta. Något som Elisabeth Lago Nilsson tycker är bra.
- Jag ser det som ett viktigt inriktningsbeslut. Det blir en kvalitetshöjning för brukaren, som får tvätten hämtad, tvättad, struken och levererad och det handlar också om arbetsmiljön för vår personal. Dessutom påverkar det planeringstiden eftersom man idag måste lägga tid för städ när man har tid i tvättstugan.
För den enskilde brukaren innebär det inte några förändrade kostnader. Det är kommunen som gör upphandlingen och tvätten går in under maxtaxan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om