Deltagarmålet krossades under lördagens event: "Vi är jättenöjda"

Under lördagen anordnades ett fiskeevent vid sjön Juttern, för att samla in pengar till strokeforskning. Flera lokala aktörer bidrog med sponsring och uppslutningen blev bättre än förväntat.

Under början av lördagen låg dimman tät över Juttern, men som tur var sprack det upp så att båtarna som var med under fiskedagen kunde navigera.

Under början av lördagen låg dimman tät över Juttern, men som tur var sprack det upp så att båtarna som var med under fiskedagen kunde navigera.

Foto: Privat

Vimmerby2024-10-06 08:00

Dimman låg tät över Juttern när det var dags för Starlings AEP att dra igång lördagens event – en fiskedag där alla intäkter skänks till Strokeförbundet. Till en början var det svårt för båtarna ute på sjön att navigera sig då sikten var skapligt begränsad, men så småningom sprack det upp och solen gjorde sig till känna.

– Det blev en härlig dag med fint väder. Vi har som tur är inte behövt efterlysa någon som åkt vilse i dimman, säger Malin Starenflykt och skrattar.

undefined
Både barn och vuxna deltog i eventet "Starlings mot stroke" som anordnades under lördagen. Fastighetsbolaget Regenten och Ann Sellbrink med Låxbo Lantkök sponsrade med lunch.

Eventet drog hon och maken Fredrik Starenflykt ihop för att uppmärksamma att det är 10 år sedan som hon själv drabbades av en stroke. De bestämde sig för att ordna en insamling där pengarna ska gå till forskning som görs på temat, och valde att kombinera det med en fisketävling. 

Totalt deltog ett fyrtiotal personer i tävlingen, fördelade i sexton lag. Utöver det dök det upp en del folk som var på plats utan att fiska

– Vi är jättenöjda. Målet var att få i alla fall tio lag, trettio personer, anmälda till tävlingen.

undefined
Målet inför eventet var att ha åtminstone 10 lag. Det klarades med råge eftersom totalt 16 lag var med och tävlade.

Anmälningsavgiften, 300 kronor per lag, har gått oavkortat till Strokeförbundet. Utöver det har en del extrabidrag från andra som velat skänka pengar till ändamålet kommit in. Exakt hur stor summa det rör sig om får paret Starenflykt inte veta förrän nästa vecka.

Kommer ni att ordna det här eventet igen eller hur tänker ni framåt?

– Vi är lite knäppa entreprenörer, så det kan bli precis vad som helst. Den här tävlingen slängde vi ihop för ett par veckor sedan för att vi ville göra en insamling. Vad som kommer härnäst får tiden utvisa.

undefined
Bland barnen och ungdomarna var det Djursdalakillen Theodore Carlsson som drog upp den längsta fisken, 84 centimeter lång.
undefined
Trion t.v. Theodor Kidsten, Joakim Kidsten och Marcus Broderus tog hem fisketävlingen. Sistnämnde drog även upp dagens längsta fisk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!