"Den här gången har ingen gjort fel"

Att inflyttningen till nya vård- och omsorgsboendet Borghaga dragit igång innan de boende haft möjlighet att se tv i sina egna lägenheter har upprört många. Men vems är felet?
- Ingen har gjort fel. Kommunen har inte gjort fel. Itsam har inte gjort fel. Ska man skylla på någon är det de demokratiska spelreglerna som inte spelat oss i händerna, säger Micael Glennfalk, moderat kommunalråd i Vimmerby.
Och lite storm i ett vattenglas verkar han ändå tycka att tv-problemet blivit.
- Det är beklagligt, men ser man till det stora hela är det ett bekymmer som är överkomligt. Det finns ju trots allt tv att titta på i samlingsrummen.

Snart ska de boende på Borghaga kunna titta på tv för sig själva.

Snart ska de boende på Borghaga kunna titta på tv för sig själva.

Foto:

Vimmerby2015-02-03 07:41


Att det är svart i rutan i tv-apparaterna i de enskilda lägenheterna på nya äldreboendet Borghaga är inget som gör kommunalrådet Micael Glennfalk (M) sömnlös.
- Låt mig säga så här. Det är jättebeklagligt och personligen hade jag förstås sett att precis allt varit färdigt och klart när inflyttningen började. Men nu har vi det här problemet, trots att alla gjort vad de kunnat och faktiskt ingen är skyldig till att ha gjort något fel.
Fiber finns till Borghaga. Men det räcker inte. Företaget som vann anbudet att leverera innehåll i den kommunala fibern klarade inte fullfölja sitt anbud. Kommunen fick börja om. Nytt anbud togs in och när kommunen gjort en direktupphandling överklagades det av ett annat företag.
- Denna överklagan var klar i alla instanser först för några dagar sedan. Kommunen fick rätt, men överklagandet har gjort att det blivit förseningar. Innan den rättsliga processen var klar kunde ju inte företaget som vunnit upphandlingen köpa in mediaomkopplare till fiberabonnenter i Vimmerby kommun. Nu finns det mediaomkopplare, men man väntar på att själva boxen ska sättas in. Det här är inget att säga något om. Vill man vara arg på någon är det i så fall företaget som utnyttjat sin demokratiska rätt att överklaga. Kommunen har inte gjort fel, Itsam har heller inte gjort fel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om