Den långa vägen till svensk vård

Jodå, Liesel Stöver som sökte en akutmottagning i stora delar av norra Småland för sin skadade arm fick träffa en läkare till sist. Men det gick åt 20 mil i bilen och tio timmar i väntrummet för att nå ett läkarbesök!

Vimmerby2008-06-25 06:26

- Vid halv elva på kvällen fick vi träffa en ortoped i Västervik, så nu är min sambos arm gipsad, berättar Helmut Klausing för vår tidningen dagen efter parets jakt efter en akutläkare.
Som vi berättade igår började paret, som bor i Virserum på deltid, på Vårdcentralen i Vetlanda. Därifrån hänvisades de till Eksjö och akutmottagningen på sjukhuset där. Men där skulle läkaren inte vara tillgänglig förrän klockan 18.
"För lång väntetid", tyckte paret och styrde mot Vimmerby och vårdcentralen. Men där krävde sjuksköterskan en bokad tid - annars inget läkarbesök. Så blev bara för paret att sätta sig i bilen igen och köra till Västervik.
Där ville heller inte akutmottagningen ta emot dom i första skedet, utan hänvisade till en vårdcentral.
- När jag berättade hur långt vi kört, och undrade om vi skulle behöva åka till Stockholm för att hitta en läkare, fick vi i alla fall slå oss och ned i väntrummet, säger Helmut Klausing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om