Bullerby Cup i Vimmerby slår rekord i antal deltagande lag

Nu är det inte många dagar kvar innan Bullerby Cup drar igång och Vimmerby blir fyllt av fotbollsfantaster. I år är det extra många lag som spelar.

Bullerby Cup 2023

Bullerby Cup 2023

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-07-22 17:45

Det är den 46:e cupen som anordnas.

– Förra året var vi 212 lag och i år kommer det bli 218, säger David Lindgren, projektledare i Vimmerby IF.

Han berättar att taket i princip är nått för hur många lag de kan ta emot. Flera lag har missat sin chans att komma med.

– Det gäller att anmäla sig i tid om man vill vara säker på att få en plats, helst på den här sidan om året. Väntar man till våren kan det vara försent.

David Lindgren säger att det är viktigt att bevara en hög kvalité vad gäller organisationen av cupen för att skapa goda förutsättningar för spelare, ledare och publik, framförallt för spelarna. Det är nyckeln bakom populariteten – bra planer, bra domare och att inga lag åker ut utan får spela alla dagar. Men sedan är det förstås ALV som drar, tillstår han.

Det har visat sig genom åren att det är svårt att få lika många tjejer som killar att intressera sig för att delta i cupen. I år är det 80 tjejlag som tävlar. David Lindgren försöker "trycka en välriktad passning" till alla tjejlag, men det är svårt.

– Det är synd att inte fler tjejer lockas. Det är både en nyttig och fantastisk upplevelse där man får minnen för livet när man deltar, säger han.

Nytt för i år att lagen inte spelar på Vimarvallen, utan istället på Bruksvallen i Storebro som även arrangerar camping. 

Årets upplaga av Bullerby cup äger rum den 25-27 juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!