Dennis smyckar kroppen

Han har åkt till Polen för att få en tatuering av Victor Portugal. Nu ser Dennis Larsen till att Vimmerbyborna får ett kroppskonstalternativ på närmare håll, när han öppnar tatuerings- och piercingstudio.

Vimmerby2009-10-20 06:17

Telefonen ringer ofta. En kund har precis gått. En tjej kommer in och undrar vad det skulle kosta att tatuera in namnen på sina syskon på ett pergament på överarmen.
- Det beror på hur många syskon du har, säger Dennis Larsson, som vill veta mera detaljer om önsketatueringen innan han kan ge ett pris.

Ska vara unik
Han har precis öppnat studion Art of Skin i Vimmerby och har redan fullt upp.
Tatueringar har blivit snart sagt var arms uttryck, en modeaccesoar snarare än kroppskonst för kåkfarare och sjömän.
- Idag är det många unga som har tatueringar. När min generation blir föräldrar kommer också våra barn att se det som något helt naturligt, säger Emma Callegård.
Hon har fått ordspråket "Älska mig mest när jag förtjänar det minst för då behöver jag det bäst" tatuerat längs ryggraden, på arabiska.
- Jag tycker om de arabiska bokstäverna, de är vackra och snirkliga. Och jag funderade länge innan jag valde budskapet - min mamma hade det på en tavla hemma och min kompis hade också ordspråket på en tavla som hennes mamma broderat.
Med tanke på att hon är flickvän till Dennis Larsson kan man undra om hon inte kommer att bli alldeles täckt av tatueringar.
- Det tror jag inte. För mig är det så viktigt att tatueringen betyder något och att den är unik, så det är inget jag gör bara så där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om