Designmatlagning på Ronja

För tio år sedan var Bosse Andersson, Västervik, med och startade upp restaurangskolan i Vimmerby.
Men den gången blev det bråk.
- Ja, vi var väl för affärsinriktade och det gillades inte, säger han.

Nu är Bosse Andersson tillbaks i Vimmerby. Nu lär han elever på 1-årig KY-utbildning bli proffs på mat.

Nu är Bosse Andersson tillbaks i Vimmerby. Nu lär han elever på 1-årig KY-utbildning bli proffs på mat.

Foto:

Vimmerby2006-10-06 06:52

Nu är han tillbaka och är ansvarig för en ettårig KY-utbildning i designmatlagning på Ronja med 20-talet elever.
- Det är jätteroligt och jag trivs så himla bra i Vimmerby, säger Bosse.
Bosse Andersson brinner för det här med matlagning och sina kunskaper försöker han lära ut till unga elever.
Efter några års frånvaro från Vimmerby är han tillbaka som ansvarig för den KY-utbildning med designmatlagning som bedrivs i Ronjas konferenslokaler i Vimmerby.
Så nu finns det tre olika utbildningar i kommunen. Dels en för chef- och entreprenörskap på Fredensborg som främst är teoretiskt lagd. Dels en i Storebro som är tvåårig.
- Vi är inte konkurrenter på något sätt utan vi kompletterar varandra så mycket vi bara kan, säger Bosse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om