Destination Vimmerby på Flygplatsens Dag

När Kalmar Öland Airport firade sin 30-åriga existens med Flygplatsens Dag kom 25 000 besökare. Och de är kanske inte bara sugna på att söka fjärran destinationer.
Destination Vimmerby var väl representerat.
- Så många har inte samverkat i mäss-sammanhang på minst tio år. Det var väldigt lyckat och vi visade verkligen att Vimmerby har mycket att bjuda på i höst.

Gunilla Gustafsson, Stadsmuseet Näktergalen och Ann-Louise Glader, Fredensborgs Herrgård i Vimmerbys monter.

Gunilla Gustafsson, Stadsmuseet Näktergalen och Ann-Louise Glader, Fredensborgs Herrgård i Vimmerbys monter.

Foto:

Vimmerby2014-09-05 06:19


På dagen 30 år sedan den nuvarande flygterminalen invigdes firades Flygplatsens Dag i Kalmar och det gjorde man genom att öppna flygplatsen för allmänheten och inspirera till resande till och från regionen.

Bred uppslutning
Totalt kom omkring 25 000 personer för att bland annat se flyguppvisningar, smaka mat inspirerad av de destinationer som trafikeras från Kalmar Öland Airport, delta i olika aktiviteter - och se vad Kalmar län har att erbjuda för den som vill stanna på hemmaplan eller ta flyget hit.
Flera turistbyråer i länet var på plats, men turistbyrån i Vimmerby tog steget lite ytterligare och bjöd med sig en hel del aktörer från kommunens besöksnäring. Det blev bred uppslutning med deltagande från Astrid Lindgrens Värld, Astrid Lindgrens Näs, Nils Holgerssons Värld, MX-World Collection, Kalles Lek & Lattjo, Stadsmuseet Näktergalen, Fredensborgs Herrgård, Virum Älgpark, Bullerby Cup (Vimmerby IF) och Barnfilmbyhuset i Mariannelund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om