Destinerad satsning

Vimmerby kommun lägger mindre med pengar på näringslivsarbetet, och betydligt mindre på turismen än Hultsfred och tre andra kommuner. Det visar ett projekt som granskat fem kommuners arbete med näringsliv och turism.

Vimmerby2010-07-07 06:28

- Det här visar kanske att det ändå finns ett utrymme att satsa mer på turism- och näringsliv som vi avser att göra med Destinationsarbetet, säger Per-Åke Svensson, ordförande i kommunstyrelsen.
I rapporten som tagits fram i ett projektarbete där Vimmerby, Hultsfreds, Högsby, Torsås och Åtvidaberg deltar, synas en rad olika faktorer med koppling till kommunernas arbete med näringsliv- och turistfrågor.
Projektet, som är initierat av Sverige kommuner och landsting.
Bland de grundläggande fakta som redovisas för varje kommun kan man se att Vimmerby är störst både till folkmängd och yta. 2009 var Åtvidaberg den enda av kommunerna som anammat lagen om valfrihet, LOV, den kommunen var också den enda som konkurrensutsatt tekniska verksamheter som gata, park och kost.
Näringslivsarbetet är organiserat på olika vis i kommunerna. I Hultsfred har näringslivsbolaget HNC avvecklats och näringslivssatsningarna ligger numera helt i den kommunala förvaltningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om