"Det är bra att alla inte är likadana"

I morgon, den 21 mars, är det Internationella Downs syndrom-dagen. Nathea Anemyr, 10, kommer att bära olika strumpor i skolan och gör det med en alldeles speciell person i åtanke- storasyster Noelle, 13.
- Det är bra att vara olika. Jag kan inte tänka mig någon annan syster än Noelle.

Vimmerby2014-03-20 07:11


Syftet med Down syndrom-dagen är att sprida kunskap, motverka fördomar och visa på möjligheterna för människor med Downs syndrom. En dag som Erica Rinaldo gärna försöker göra till något extra.
- Som mamma till ett barn med Downs syndrom tycker jag det är viktigt att lyfta fram det positiva. Och därför är det så kul att lillasyster Nathea tagit initiativet att uppmärksamma den här dagen på sin skola och att hennes klass är med på det. Alla som vill kommer att bära olikfärgade strumpor, udda par, för att på ett enkelt sätt visa att det udda kan vara fint. Mångfald är något bra.

Den internationella kampanjen på Downs syndrom-dagen heter Lots of Socks/Rock your Socks - i Sverige blir det helt enkelt Udda Sockar / Rocka dina sockar.
Nathea har redan plockat fram ett gäng strumpor och laddar för att berätta en del om sin syster och Downs syndrom i skolan.
- Fast de flesta har redan träffat henne. Noelle är är speciell och den bästa syster jag kan tänka mig. Jag vill inte ha någon annan. Hon är jämt så snäll. Vi skrattar och har kul. När hon inte har något att göra brukar jag leka med henne. Hon gillar att spela Emil och klä ut sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om