"Det är ett lite krisigt läge"

Den årliga baldansen i ishallen kan hotas av en planerad renovering. Ann-Britt Frost som tränar eleverna inför baldansen, vädjar till kommunen att skjuta fram renoveringsplanerna till efter balen. Det är dock inte praktiskt möjligt, menar kommunens fastighetschef.

Ann-Britt Frost som är en av de som tränar studenterna inför baldansen, vill att kommunen skjuter upp sin renovering till efter balen.

Ann-Britt Frost som är en av de som tränar studenterna inför baldansen, vill att kommunen skjuter upp sin renovering till efter balen.

Foto: Anna Persdotter

Vimmerby2018-10-03 17:30

Balkommittén oroas över att ishallen ska genomgå en större renovering i vår, samtidigt som studenternas årliga bal infaller och som traditionellt anordnas i just ishallen. Ann-Britt Frost har under elva år varit en mentor för studenterna inför balen och har bland annat haft en stor roll när det gäller elevernas dansträning. Hon oroas nu över att balen troligtvis inte kommer kunna hållas i ishallen nästa år.

– Det är ett lite krisigt läge. Balen är den elfte maj och min förhoppning är att kommunen kan vänta ett par veckor med att riva upp golvet i ishallen tills vi har hunnit ha vår dansuppvisning, säger Ann-Britt Frost.

Torbjörn Bergström är kommunens fastighetschef. Han säger att ishallen ska genomgå en större renovering där all golvyta ska schaktas bort för att utöka isytan.

– Det är ett jättejobb, och vi behöver komma igång direkt efter att hockeysäsongen är över för att hinna. Men mest sannolikt är att vi inte kommer kunna vänta så länge som till maj med att renovera.

Han säger att man från kommunens sida kommer försöka hjälpa balkommittén att hitta en lösning på lokalfrågan.

– Vi ska gemensamt med balkommittén försöka se om vi har några lokaler. Bekymret är ju att de behöver en läktare för publiken men vi ska absolut hjälpa till att kolla upp det här.

Tror du att det kommer lösa sig med lokal innan balen?

– Ja, det tror jag absolut, säger Torbjörn Bergström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!