Visafton i Nyllinge bränneri: "Det är helt enkelt förtrollande"

Det utlovas magi och en förtrollad kväll när Kalle Sellbrink tillsammans med sina gästartister arrangerar visafton på Nyllinge bränneri. En återkommande tradition. "Man måste har varit där för att förstå känslan" säger Kalle Sellbrink.

Från Visafton Nyllinge Bränneri Södra Vi, 2021.

Från Visafton Nyllinge Bränneri Södra Vi, 2021.

Foto: Dirk Westermann

Vimmerby2024-08-04 06:00

Det är ett stort gäng med artister som kommer uppträda i skogsgläntan vid Nyllinge Bränneri.

– Det är roligt att vi är så många. Det skapar en annan dynamik med varierade konstellationer, en blandning av solister, duos och ensembler. Under kvällen kan det uppstå spontana inslag där oväntade musiker dyker upp. Ett år kom Molly Sandén och överraskade, säger Kalle Sellbrink.

Han har många år på nacken som trubadur och musiker. Konserten på Nyllinge bränneri är en av dem han ser mest fram emot under året.

– Det uppstår något magiskt med hela omgivningen där naturen och kontakten med publiken blir speciell. Det är helt enkelt förtrollande. Vi som står på scenen upplever en starkare närvarokänsla och stämning än vid andra konserter. Man måste ha varit där för att förstå känslan, säger han.

undefined
Trubaduren och arrangören Kalle Sellbrink ser fram emot ännu en "magisk och förtrollad" spelning.

I våras släppte Kalle Sellbrink en låt tillsammans med Carl Lidberg och Linda Davidsson, med bandet Linköpingsmagi: "Tänk om det var du".

– Planen framöver är att jag ska ge ut en soloskiva, men tiden räcker inte till, men tids nog, säger han.

Visaftonen i Nyllinge Bränneri äger rum lördag den 10 augusti. Förutom Kalle Sellbrink uppträder The Indigo Echoes, Linköpings Legender med Alexandra Ekelöf och Patricia Birgersson, Agnes Persson, Linda Davidsson, Hanna Karlsson, Susanna Antonsson och husbandet med Åke Hammarskjöld, Henrik Åberg, Christian Andersson, Nisse Jaldefelt och Carl Lidberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!