"Det är som en självterapi för mig"

Peter Knutsson, fritidsledare på Fabriken i Vimmerby, har på tre år samlat in drygt 200 000 kronor till Cancerfonden i projektet Rock mot cancer. Insamlingen, bloggandet och rockkonserterna är hans självterapi.
Han har förlorat båda sina föräldrar i cancer.
- Folk säger att jag måste tänka lite på mig själv också. Men det är det jag gör. Jag hade aldrig klarat mig så bra genom den här skiten om jag inte haft något att kämpa för.

Vimmerby2014-04-17 06:46


Peter Knutssons mamma kämpade mot sin cancer i drygt 12 år. Hon förlorade den. För tre veckor sedan dog hans pappa i cancer.
- Mamma fick sin diagnos år 2000 och fick ett halvår på sig att leva. Men hon levde i 12,5 år. Med konstanta behandlingar.
När sjukdomen ytterligare förvärrades och hon fick leukemi 2011 startade Peter insamlingen Rock mot cancer.
- Musiken var något vi hade gemensamt i vår familj. Jag hann ordna två spelningar innan hon gick bort, den 28 mars 2012 och mamma orkade vara med på den ena.
Målet var satt på 20 000 kronor. Det passerades redan innan första konserten i Solna. Nu, tre år och åtskilliga rockkonserter senare, har insamlingen dragit in mer än 200 000 kronor.
- 208 000 kronor, för att vara exakt. Jag blir chockad varje gång jag går in och kollar på Cancerfondens hemsida. Jag kunde aldrig tro att det skulle bli så här stort.
I påsk ordnas fyra konserter på KGB och Göta källare i Stockholm, där bland andra Jay Smith och Blowsight kommer att spela. KGB har blivit ett särskilt betydelsefullt spelställe för projektet då en av KGB:s delägare, Frida Hagdahl, avled i cancer i mars i år.
- Frida hade mycket kontakter, hon var bland annat turnéledare för Mustasch. Rock mot cancer har spridit sig och nu har jag kommit så långt att band hör av sig och vill vara med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om