"Det blir nog lite omvälvande"

I dag börjar äventyret, för fem blivande undersköterskor på vård- och omsorgsutbildningen på Vimmerby Lärcenter. De åker på några veckors praktik i Kenya.- Det ska bli otroligt spännande, men det är lite blandade känslor. Jag tror det här kommer att bli väldigt omvälvande, säger Elsa Ekdahl.

Vimmerby2014-01-10 07:37


Väderrapporterna signalerar lite senkommen kyla och snö framåt helgen. Men det är inget Janne Olsson, Elsa Ekdahl, Inger Näf, Frida Petersson och Amanda Engström, alla elever på vård- och omsorgsutbildningen på Vimmerby Lärcenter, behöver fundera på. De har så mycket annat i huvudet. Framåt lördag morgon kommer de att kliva av i hettan på flygplatsen i Nairobi. Sedan väntar tre veckors APL, Arbetsplatsförlagt lärande, i Kimilili.

Funktionsnedsatta
Det är första gången elever från Vimmerby Lärcenter åker på organiserad utlandspraktik på det här sättet, och beskedet kom från Universitets- och högskolerådet att praktiken finansieras genom så kallad Atlas-praktik.
Praktiken sker i samarbete med vuxenutbildningen i Kisa, som också skickar fem elever.
- I Kisa har man sedan flera år ett väl utvecklat samarbete med just Kimilili på olika områden, så det är en fördel, säger läraren Solbritt Jonasson.
De blivande undersköterskorna ska få en inblick i verksamheten som KISEA, Kimilili Special Education Association, bedriver. KISEA är en förening i Kimilili, bestående av lärare och speciallärare som arbetar för att lyfta funktionshindrade och få dem accepterade i samhället och samarbetet med Sverige sker genom Svenska Mount Elgonföreningen.
- Det handlar exempelvis om uppsökande verksamhet och stöd till barn med funktionshinder, både i hemmet och på praktiker som inte sällan ligger långt ut i bushen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om