Vi träffar Isak Knutsson, 18, och brorsan Albin, 22, strax efter lunchrasten. Isak har då sin sista praktikdag på företaget Autorikt, ett bilplåtslageri som drivs av brödernas pappa Anders.
Intresset för bilar har funnits länge.
– Vi har haft ett bra garage hemma i Storebro där vi har kunnat greja och testa oss fram, berättar Isak.
– Farsan har varit noggrann och hård med att man inte gör något halvdant. Vi byggde själva varsin EPA till exempel, och var det en dålig svetsning var det bara att göra om. Det har funnits många gånger då man varit sur på honom, haha. Men det är på grund av det vi blivit så duktiga, att vi hade en "lärare" hemma, det är inte alla som har, lägger Albin till.
Och visst fördes arvet och strävan efter väl utfört arbete vidare. Både Isak och Albin valde att testa på inriktningen mot karosseri och lackering, på Lugnetgymnasiet i Falun, efter första året på Vimmerby Gymnasium.
Under sista terminen genomförs yrkesprovet, ett slags slutprov som görs innan det är dags att testa vingarna i arbetslivet. I år gick det riktigt bra för Isak, som blev bäst av alla.
– Det var skoj. Det är olika moment som ska hinnas med och göras under en hel arbetsdag. Får du tillräckligt med poäng visar du att du har kvaliteterna för att jobba med det här. Det är inte bara för elever, utan vem som helst kan anmäla sig för att göra det uppe i Falun.
Som rubriken antyder går skickligheten sannerligen i släkten. För Isak uppnådde samma bedrift som brorsan Albin lyckades med för tre år sedan. Den äldre brodern vill gärna poängtera att han fick 85 poäng, medan Isak "bara" fick 84.
– Jo, men jag skyller på att provet inte såg likadant ut. Hans var säkert lättare, säger Isak och skrattar.
Vad är det för egenskaper som krävs som duktig bilplåtslagare?
– För att bli duktig måste man ha ett stort tålamod och inte stressa ihop saker. Oftast tar det längre tid om man inte gör det ordentligt från början.
Albin:
– Man måste också vara lite klipsk och se allt tredimensionellt, hur allt stämmer ihop. Det är inte bara att göra och skruva som på den gamla goda tiden när en stötfångare hade två skruv, nu kan det sitta 40 skruv i en stötfångare.
Den 14 juni tar Isak studenten efter tre års gymnasiestudier. Sen är det rätt in i arbetslivet när Isak måndagen efter börjar jobba på Autorikt, tillsammans med brorsan och farsan.
– Japp, 17 juni 07:00 drar det igång på riktigt. Det känns jäkligt bra att kunna börja tjäna lite egna pengar.
– Han är så duktig att han tar in egna bilar, det är inte alla praktikanter som gör det. Att gå och slita utan att få en krona är inte så kul, säger Albin med ett garv.
Hur funkar ni tillsammans, både på jobbet och utanför?
– Det händer rätt så mycket från att man blir 14-15 år. Innan var det mest tv-spel och sånt där. Då kunde vi inte vara med varandra, det var bara tjabb hela tiden. Men när Isak kom in i garaget och började greja med bilarna vände det totalt. Nu funkar det hur bra som helst och vi gör allt möjligt ihop.
– Det trodde jag inte när "lillgrabben" var tolv. "Nej, fy fan. Aldrig i livet!", tänkte jag.
Att ha gott samarbete är viktigt i deras yrke.
– Vi kollegor hjälper varandra hela tiden. Alla här är duktiga på olika saker, så även om man har egna projekt stöttar man varandra om det behövs, säger Isak.