"Det här är årets stora höjdpunkt"

Guldregn över framstående ungdomar på Sparbankens kundevent.

Fyra musikutövande stipendiater från Kulturskolan, fr v Tina Jaxén, Erik Lundin, Alicia Rotebäck och Cornelia Lindell. Foto: Roelof Stroetinga

Fyra musikutövande stipendiater från Kulturskolan, fr v Tina Jaxén, Erik Lundin, Alicia Rotebäck och Cornelia Lindell. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2015-11-14 08:11


- Jag är väldigt tacksam. Fortfarande lite i chock, faktiskt, säger Alicia Rotebäck, 17, som brinner för sin musik och är en av sju stipendiater som nu fått 10 000 kronor av Vimmerby Sparbanksstiftelse.

Sedan starten 2006 har 420 000 kronor delats ut i stipendier till 42 ungdomar.

- Vårt kundevent är årets höjdpunkt och utdelandet av stipendierna är eventets, säger Britt-Marie Josefsson, marknadsansvarig på Vimmerby Sparbank.

Det var fullsatt i Mässhallarna, närmare 200 personer, när det var dags för Vimmerby Sparbanks årliga kundevent. Henrik Dunge, vd för Åbro Bryggeri, pratade om företaget och livsnjutaren, entreprenören och professorn i matkonst Carl-Jan Granqvist talade på sitt oefterhärmliga och personliga sätt om sig själv och om matens njutning så att de flesta nog var tacksamma över att de redan fått en festmåltid i magen.

Kundeventet är ett bra tillfälle att uppmärksamma de ungdomar som får årets stipendier av Vimmerby Sparbanksstiftelse.

- Det känns fantastiskt och stort för både banken och stiftelsen att lyfta både de individuella utövarna och de olika föreningarna den här kvällen. Stjärnor får alltid uppmärksamhet. När man är på väg dit är det också viktigt att få uppmuntran och känna sig handplockad - och här får de lite extra fokus och applåder i ryggen, säger Britt-Marie Josefsson, marknadsansvarig på Vimmerby Sparbank.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om