"Det här kan bli så mycket bättre"

Staffan Samuelsson har stora planer: turistcenter och ställplats för husbil.

Vimmerby2015-10-06 05:23


En ny ställplats för husbilar. Ett nytt turistcenter vid st1-macken. Ett helt nytt koncept, "Stay and go" där turister erbjuds bo i hyrd husbil och efter några dagar i Vimmerby kan upptäcka resten av Småland. Och ett helt nytt hållbarhetstänk med egenproducerad el, sedumtak som tar hand om regnvattnet, källsortering och kompostering.

Mycket nytt på gång, på Oxgården, med andra ord.

- Området kring Oxgården är en av infarterna till turistäventyret i Vimmerby. Nu ska vi bli det flugpapper vi ska vara, säger Staffan Samuelsson.


Oxgårdens senaste satsning Sedumgården med 150 bäddar i lägenheter med två sovrum har gått i lås. Fullbelagt hela sommaren.

- Vi vet att det är så en stor målgrupp ser ut, många av turisterna som kommer till Vimmerby åker två barnfamiljer eller med mor- och farföräldrar, säger Staffan Samuelsson.
En dag i början av oktober är trafikbilden i rondellen strax utanför Staffan Samuelssons turistboende en helt annan än under sommaren, då köerna till Astrid Lindgrens Värld ringlar långa.

Här ser han stor potential att fånga upp de hundratusentals besökare som kommer till stan. Han vill utveckla området till ett turistcenter med service, uthyrning och ställplats för husbilar. Han arrenderar redan st1-macken, där han den här sommaren haft egen gästparkering. Nästa steg hoppas han ska vara igång till sommaren 2016.

- Vi har gått till kommunen med en förfrågan att få köpa till ytterligare mark i anslutning till macken, den yta som idag inte ser alltför trevlig ut. Min tanke är att iordningställa 10-15 ställplatser för husbil där, något som det är ont om i Vimmerby. Det är många som kör husbil på semestern idag och kommer du till städer i Europa kan du förvänta dig en attraktiv ställplats i ett attraktivt läge.

- Vi kommer även att lansera ett koncept som är helt nytt för Sverige, "Stay and go". Man kan komma hit i egen bil, bo i husbil man hyr av oss på vår ställplats, göra några dagar i Vimmerby och nyttja den service vi erbjuder och sedan upptäcka smultronställen runt om i Småland med husbilen och bo på olika ställplatser.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om