"Det har varit berg-och-dal-bana"

Varsel av personal och beslut om att avveckla småhusfabriken - men också tioårsfirande och nya jobb.- Det senaste året har varit något av berg-och-dal-bana. Men vi har trots allt klarat oss väldigt bra och jag är försiktigt optimistisk, säger Malin Nordgren, fabrikschef på Skanska i Gullringen.

Vimmerby2013-01-03 05:06


Malin Nordgren kom till Skanska i Gullringen sommaren 2010. Men jobbet som ekonomi- och produktionsplanerare blev inte långvarigt. Snart fick hon efterträda förre fabrikschefen Roger Pettersson, som blev vd för Skanska Trähus.
Och här gäller det att vara med i svängningarna. Trots sin korta tid i husbyggarvärlden har hon hunnit med upp- och nedgångar.
Hösten 2011 kom beskedet att Skanskas produktionsanläggning för småhus i Gullringen skulle avvecklas efter bara ett år i drift. Tillverkningen av flerfamiljshus i trä inom boendekonceptet BoKlok, där Skanska samarbetar med IKEA, skulle dock vara kvar.
- Varslen trädde i kraft i våras och när ett 20-tal duktiga medarbetare fick gå hem påverkade det förstås både dem och deras kollegor som var kvar, och skulle bygga nya team. Men jag måste säga att det gått väldigt bra.
Samtidigt skulle det firas att Skanska funnits tio år i lokalerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om