"Det kan bli en världsträdgård"

Astrid Lindgrens Trädgårdar är en oslipad diamant som kan bli en världsträdgård. Det tror trädgårdsmästaren och författaren Lars Krantz, i referensgruppen för projektet i Vimmerby.

Vimmerby2012-05-02 06:09


Det är första gången Lars Krantz är i Vimmerby och stan visar sig sannerligen inte från sin mest insmickrande sida. Snöblandat vräker ner. Vinden är snål.
Ändå är han upprymd. Barndomshemmet ger honom gåshud, säger han. Astrid Lindgrens Näs har berört och skakat om.
- Som andra känner jag till hennes författarskap och figurer och det nästintill mytiska skimret kring hennes person, hennes liv och hennes värv. Men att komma hit var också att möta Astrid, som en representant för en bättre människa som finns inne i mig. En Astrid jag skulle vilja odla mer.

Kända namn
Alla Astrids sidor, det tydliga och ärliga språket som är så svårt att värja sig emot, hennes engagemang i barn och djur, i miljö och natur - allt det som visas i utställningen på Astrid Lindgrens Näs skulle också kunna speglas i trädgård.
Tror Lars Krantz, och eftersom han tackat ja att sitta med i referensgruppen för projektet Astrid Lindgrens Trädgårdar har han all chans i världen att ge luft åt sina visioner.
Den externa referensgruppen består, förutom Lars Krantz, som gjort sig känd för sin skapelse Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm och som nu sedan tio år arbetar med Wij trädgårdar i Ockelbo, bland annat av Thomas Carlzon, vd för IKEAs moderbolag och Maria Sidén, vd för Tjolöholms slott i Kungsbacka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om