Det kan hända med skogsdungen

Vimmerby kommun planerar för ett nytt handelsområde i de norra delarna av staden. Ett företag har anmält intresse att etablera intill Näs-rondellen, och nu ska detaljplanen ut på samråd.

Här, intill Näs-rondell där det idag finns en talldunge, planerar kommunen för ett nytt handelsområde.

Här, intill Näs-rondell där det idag finns en talldunge, planerar kommunen för ett nytt handelsområde.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2019-03-21 06:00

Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att ge förvaltningen i uppdrag att påbörja samråd av detaljplanen för del av Vimmerby 3:3 Näs-rondellen. Området som avses är den skogsdunge som ligger intill Lundgatan i direkt anslutning till Näs-rondellen, tillika i förlängningen av Ekvägen och Villagatan.

I beslutet skriver nämnden bland annat att det övergripande målet är att möjliggöra för handel i ett område som saknar service i närområdet. Enligt uppgifter till oss finns det redan en intressent av området.

– Detaljplanen ska på samråd beroende på att det finns en intressent. Mer än så kan jag inte säga, bekräftar utvecklingschef Thomas Svärd.

Stämmer uppgifterna om att det handlar om en nyetablering i Vimmerby?

– Jag passar på den frågan.

Vad tror du rent tidsmässigt?

– Det är en svår fråga. Ärendet ska ju igenom alla instanser, så vi pratar nog minst om ett år till innan en uppgörelse kan vara klar, säger Svärd.

Enligt nämndens beslut kommer detaljplanearbetet innebära att se över möjligheterna för handel med tillhörande kontor, lager och parkering för bilar i området.

En behovsbedömning har upprättats där det framgår att genomförandet av detaljplanen inte antas medföra någon betydande miljöpåverkan.

Detaljplanen skickas nu även till Kommunstyrelsen och till Samhällsbyggnadsavdelningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!