"Det känns så bra att göra något för de äldre"

Festligt dukat. Mingel och prat, kräftor och underhållning. Stämningen är god på kräftskivan på Norrskenet. Festfixare är Eivor Adolfsson. När hon jobbade inom äldreomsorgen fanns inte tid till guldkant. Nu är hon pensionär och gör vad hon vill. Som att ordna fester och plocka bär till den som inte längre orkar.- Det Eivor gör är fantastiskt. Man längtar efter det här, säger en av gästerna, Margit Mårtensson.

Vimmerby2013-11-13 07:08


Man kan undra varifrån hon får all sin energi, och ork. Eivor Adolfsson i Storebro blev pensionär för några år sedan, men släpper inte kontakten med sina gamla brukare. Efter många arbetspass inom hemtjänsten finns band hon inte vill klippa.
Som de till Margit Mårtensson och Tage Gustafsson, som hon känt i tio år. De trivs som fisken på kräftskivan.
- Det är fantastiskt roligt. Och gott! Hon gör en stor och viktig insats.

Nu är det inte bara Eivors tidigare brukare som nappar på festerna och aktiviteterna hon ordnar på sin gamla arbetsplats Norrskenet. Ryktet har spridit sig och Eivors man Bernt får göra några rundor med bilen för att hämta festdeltagare från olika håll.
- Det är roligt att det blivit lite mun-mot-mun. Idag är det 36 anmälda och det känns så bra att kunna sprida lite ljusglimtar. Men det är ju lite jobb också, och utan Bernt skulle det aldrig gå.
Särskilt inte nu, när hon har ont i handen och väntar på operation. Bernt har fått uppgiften att skala potatis till allt mos till gratängerna, som ska lägga en matig grund i magen innan det är dags att hugga in på kräftorna. Kräftorna som de själva fiskat och kokat. Förstås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om