"Det kommer att bli smutsigare"

Den nya städorganisationen ska bidra till att få kommunens ekonomi på fötter. Men de som ska göra jobbet förstår inte hur det ska gå ihop. Nu slår lokalvårdarna i Astrid Lindgrens skolområde bakut. - I vårt område minskas städtimmarna med 44 procent - eller 2,37 tjänster. Det är klart att det kommer att bli smutsigare och då är det vi som får ta skiten.

Vimmerby2011-04-19 06:26

I kommunens nya städorganisation som ska samlas under teknik och service finns många frågetecken, tycker lokalvårdarna i Astrid Lindgrens skolområde. De städar på Astrid Lindgrens skola, Tallen, särskolan och Grankotten. Organisationen är ännu inte klar, men enligt förslaget ska tjänsterna i deras område minskas från 5,48 tjänster till 3,04.

Smitta och allergi
- En sänkning med 44 procent eller 2,37 tjänster. Vi reagerar naturligtvis på den drastiska nedskärningen i städtid och kan inte se någon annan konsekvens av det än att det kommer att bli smutsigare och dammigare.
Ett exempel är Gullvivans förskola. Lokalerna, där närmare 80 barn dagligen vistas i förskoleklasser och fritidsverksamhet, kommer att få en halverad veckostädtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om