Caroline Fungmark står inför tredje säsongen på sitt kafé Ellens Äppelställe, hemma i Tuna. Efter ett stort besökstapp förra säsongen ser det redan nu bättre ut.
– Jag får många förfrågningar om catering och har fullt upp hela dagen med bullbak till Virums älgpark. Förra året var det helt dött vid den här tiden, berättar Caroline.
När effekterna av pandemin blev kännbara och gästerna slutade komma, fick Caroline och hennes man Peder Fungmark idén att de skulle satsa på aktiviteter för barn.
Peder är snickare till yrket och har ett snickeri i anslutning till kaféet. Han bestämde sig för att själv bygga lekparken. Nu står den klar och en liten röd lekstuga, en gungbräda och en rutschkana syns i den grönskande trädgården.
– När jag serverade våfflor här i maj ville barnen inte gå härifrån. För mig hade de gärna fått stanna hela dagen, skrattar hon.
Med förhoppning om ett bättre år kommer Ellens Äppelställe att öppna för säsongen efter midsommar.
Hon lagar all mat och bakar allt bröd själv.
– Både min mamma och mormor var kalaskokerskor och jag är upplärd av dem.
Kalaskokerskorna var kända för sin kokkonst. De lagade mat åt stora sällskap hemma hos folk när det var tillställningar och bjudningar. Flera av Carolines kvinnliga släktingar, på båda sidor, hade det som yrke och kokkonsten har gått i arv i generationer.
– Det är särskilt viltfärsbiffarna jag får frågor om, men det receptet ger jag aldrig ut, säger Caroline och ser finurlig ut.